Santa Cruz skrev under for City

Men Hughes er langt i fra ferdig.

SNART CITY-KLAR: Blackburn-spissen Roque Santa Cruz foretar en medisinsk sjekk hos Manchester City. City-manager Mark Hughes har vært en stor beundrer av paraguayaneren helt siden han selv hentet 27-åringen til Egngland. Foto: REUTERS
SNART CITY-KLAR: Blackburn-spissen Roque Santa Cruz foretar en medisinsk sjekk hos Manchester City. City-manager Mark Hughes har vært en stor beundrer av paraguayaneren helt siden han selv hentet 27-åringen til Egngland. Foto: REUTERSVis mer

||| (Dagbladet.no): Blackburn-spiss Roque Santa Cruz har skrevet under en fireårskontrakt med Manchester City. Det bekrefter klubben på sitt eget nettsted.

- Det har vært nært lenge nå og jeg er veldig glad for å kunne konsentrere meg om fotball og om å gjøre mitt beste for klubben, sier Santa Cruz.

Ifølge nyhetsbyrået PA og Skysports koster spissen 180  millioner kroner.

Bud avslått
Roque Santa Cruz ble hentet til balløya fra Bayern München da Mark Hughes var manager for Blackburn. På Ewood Park banket paraguayaneren inn 18 mål i debutsesongen.

Etter heftige spekulasjoner og avslåtte bud i fjor sommer, scoret 27-åringen bare fire mål denne sesongen.

Santa Cruz blir det andre sommerkjøpet for Mark Hughes. Aston Villas Gareth Barry vraket Liverpool og satte navnet på kontrakten tidligere i sommer da han ankom for 120 millioner kroner.

- Jeg kjenner Mark Hughes og han er en vinner, han vil ha suksess. Jeg vet at denne klubben går i riktig retning, sier spissen, som også kunne fortelle at han har gode samtaler med styreformann Khaldoon Al Mubarak:

- Han ønsker å bryte inn blant de fire store og gi noe tilbake til fansen. Jeg er veldig motivert for å spille foran så lidenskapelige fans, sier Santa Cruz.

Tevez og Et'o blir makker?
Mark Hughes skal være innstilt på å bruke Santa Cruz som en storvokst tanksenter på topp, i spann med en hurtig spiss til å plukke opp nedfallsfruktene.

- Vi har savnet en stor og sterk spiss, men han har også tekniske kvaliteter og er rask. Han er en meget god spiller jeg kjenner godt, sier City-manager Mark Hughes.

Carlos Tevez skal disse dager velge mellom Chelsea og City. Manchester Evening News, normalt en pålitelig kilde, hevder også at City og Manchester United kniver om å hente Barcelona-spiss Samuel Eto'o til England.

INGEN KRISE: City-manager Mark Hughes har fått store midler i jakten på å gjøre City til en toppklubb. Nå er enda en brikke straks klar.Foto: AP
INGEN KRISE: City-manager Mark Hughes har fått store midler i jakten på å gjøre City til en toppklubb. Nå er enda en brikke straks klar.Foto: AP Vis mer