Santos kapret Jean Carlos (9)

Vidunderbarnet United ønsket seg.

(Dagbladet.no): I januar fortalte vi deg om Jean Carlos Chera. Den brasilianske niåringen ble en ettertraktet fotballspiller over hele verden takket være en skrytevideo som sirkulerte på internett.

Manchester United skulle være blant de interesserte klubbene, ifølge engelsk presse.

Nå flyttes gutten og hans familie til kystbyen Santos, og får en ukjent sum penger for at Jean Carlos skal trenes av den brasilianske storklubben Santos FC.

Kontrakt med familien

- Fotballfolkene våre sier at han er noe spesielt, at han har ekstreme ferdigheter for alderen sin, sier Santos-talsmann Aldo Neto til AP.

Jean Carlos selv får ingen kontrakt. Han er naturlig nok for ung til å skrive proffkontrakt under brasiliansk lov. Så inntil han fyller 16 forhandler klubben med familien hans, sier Neto.

Talentfabrikk

- Ingenting hindrer ham i å dra. Han har ingen profesjonell sportslig tilknytning til klubben, sier Neto.

Det er ikke mange niåringer som ville avslått tilbudet om å trenes av de regjerende brasilianske mestrene, så Santos trenger neppe å frykte at familien Chera pakker sammen med det aller første.

Santos har et godt rykte som talentfabrikk. Det var her Pelé debuterte som 17-åring. Og i 2002 vant Santos serien med to tenåringer i sentrale roller: Diego som nå spiller i Porto, og Robinho som er på vei til Real Madrid.

IKKE TIL UNITED: Manchester United skal ha vært interessert i Jean Carlos Chera (9). Nå flytter han i stedet til Santos.