Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Santos lar fem klubber snakke med Neymar

- Det er de viktigste klubbene i Europa.

FEM BUD: Santos sier fem europeiske klubber har sagt seg villige til å betale ut brasilianske Neymar av kontrakten med klubben. 19-åringen selv er i gang med oppkjøringen til Copa America som starter seinere denne uka i Argentina. Foto: Juan Mabromata, AFP/Scanpix
FEM BUD: Santos sier fem europeiske klubber har sagt seg villige til å betale ut brasilianske Neymar av kontrakten med klubben. 19-åringen selv er i gang med oppkjøringen til Copa America som starter seinere denne uka i Argentina. Foto: Juan Mabromata, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Klubbpresident Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro i brasilianske Santos forteller at fem klubber har fått tillatelse til å snakke med klubbens kontroversielle - men sjeldent begavede - 19-åring Neymar.

De aktuelle klubbene skal ha sagt seg villige til å matche kjøpsklausulen i Neymars kontrakt på 45 millioner euro (350 millioner kroner), skriver ESPN Soccernet.

- Vi ønsker ikke å selge spilleren, men selvsagt er det en kjøpsklausul i kontrakten hans som kan innfris, sier Oliveira Ribeiro.

De viktigste i Europa Brasilianske medier mener å vite at det er snakk om Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City - og oppsiktsvekkende nok det russiske Premier League-laget Anzhi Makhatsjkala med base i Dagestan.

- Jeg kan ikke navngi dem, fordi det er en avtale mellom Santos og klubbene, men de er de viktigste klubbene i Europa, sier Santos-sjefen.

Om Anzhi Makhatsjkala er blant de viktigste klubbene i Europa kan sikkert diskuteres, men de har kanskje et romslig overgangsbudsjett.

I fjor var Chelsea på jakt etter den brasilianske tenåringen, men det endte med at han forlenget kontrakten med Santos.

Oliveira Ribeiro mener imidlertid klubbene har oppført seg langt mer hederlig nå enn Chelsea gjorde sist sommer.

- Klubbene har opptrådt etisk. De kontaktet Santos først, og var villige til å innfri klausulen. Med denne etiske tilnærmingen kan de snakke med alle. Med Neymars far, agent Wagner Ribeiro og med Neymars representanter. I fjor var holdningen til Chelsea annerledes. Det første de gjorde var å oppsøke spillernes representanter, sier han.

Tror han blir Men Ribeiro har nettopp sagt at Neymar ønsker å bli verdens beste spiller, men likevel forbli i Brasil. Og om det virkelig er Neymars ønske, er det selvsagt ingenting som tvinger ham til å dra.

Talentspeider og overgangskonsulent Tor Kristian Karlsen sa nylig til Dagbladet at han tror Neymar velger å bli i Brasil foreløpig.

- Neymar har 40 000 pund i uka netto, det blir 20 millioner kroner i året. Så skal man huske at det er et VM i Brasil om noen år, fotballforbundet er i stor vekst og stadioner bygges. Jeg er ganske overbevist om at han blir værende i hvert fall til vinteren. Innerst inne tror jeg han blir til VM i 2014. Da er han 22 år, det er en fin alder å gå dra ut. Kanskje er Brasil nettopp blitt verdensmester og han selv toppscorer, og da kan jeg ikke forestille meg at markedet er blitt noe roligere, sa Karlsen.