Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sapara og Slovakia til VM

RBK-spilleren så laget sikre førsteplassen.

KALD KVELD: Polens Mariusz Lewandowski (t.v.) og Arkadiusz Glowacki måtte se seg slått av Erik Jendrisek og Slovakia. Foto: Ludmila Mitrega/Scanpix
KALD KVELD: Polens Mariusz Lewandowski (t.v.) og Arkadiusz Glowacki måtte se seg slått av Erik Jendrisek og Slovakia. Foto: Ludmila Mitrega/Scanpix Vis mer

|||Rosenborgs Marek Sapara får muligheten til VM-spill neste år. Hans Slovakia kvalifiserte seg for mesterskapet onsdag.

Sapara er skadd og spilte ikke den avgjørende kampen mot Polen. Slovakene har vært i førersetet i gruppe 3 i lang tid, men det ble spenning igjen med tap for annenplasserte Slovenia i forrige runde.

Men den spenningen ble drept da slovakene gikk seirende ut av bortekampen mot Polen. Det er første gang Slovakia er klar for et stort mesterskap siden Tsjekkoslovakia ble oppløst i 1993.

Mot Polen trengte gruppevinneren hjelp. Den polske forsvareren Seweryn Gancarczyk satte ballen i eget mål etter tre minutter. Han ble fortvilt sittende på det snødekte gresset vel vitende om at han hadde gjort krisen enda verre for Polen, som er EM-vert om tre år.

Polakkene hadde ingenting å spille for, og moralen hos vertene virket ikke å være høy. Bare 3000 tilskuere fikk se den tamme forestillingen, ettersom fansen boikottet kampen på grunn av den dårlige kvalifiseringen.

Slovenia slo San Marino 3-0, men det var likevel ikke nok. Landet må gjennom omspill om en plass i VM-sluttspillet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling