AVLYST: Den siste treningskampen til Stine Bredal Oftedal og de norske jentene før VM starter lørdag, ble stoppet på grunn av såpe på banen.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
AVLYST: Den siste treningskampen til Stine Bredal Oftedal og de norske jentene før VM starter lørdag, ble stoppet på grunn av såpe på banen. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

Såpe på banen stoppet Norges siste VM-test

Skulle spilt mot Brasil.

Håndballjentenes siste treningskamp før VM, mot vertsnasjonen Brasil, ble avlyst på grunn av såpeglatt gulv i VM-arenaen i Santos.

Vaskepersonellet i hallen hadde brukt ren såpe på spilleflaten. Det gjorde det uforsvarlig for utøverne å spille kamp onsdag kveld, tre dager før VM starter.

- Kampen er avlyst av hensyn til utøvernes sikkerhet. Gulvet er farlig glatt på grunn av at arrangøren har vasket gulvet med 100 prosent såpe, melder Halvor Lea, presseansvarlig for håndballjentene, til NTB.

Lagene var ferdig skiftet og klare til å løpe ut for oppvarming da fadesen ble oppdaget. Gulvet hadde fått en hinne over seg og var bokstavelig talt såpeglatt. Begge lags lagledelse ble enige om at det ikke var forsvarlig å spille kamp.

Arrangøren prøvde å vaske gulvet med rent vann for å fjerne hinnen, men det hjalp ikke nok.

Assistenttrener Mia Hermansson Högdahl sier at spillerne så langt virker godt forberedt på varmen og luftfuktigheten.

- Det kan bli en utfordring å få klisteret til å sitte, men det skal vi finne løsninger på. Nå håper vi at gulvet blir klart til torsdagens trening, sa hun til handball.no.

Om onsdagens arrangørfadese indikerer at årets VM blir en såpeopera er uvisst. VM-vertene har uansett fortsatt noe å lære om hva som kreves på internasjonalt toppnivå før mesterskapet starter.

(NTB)