Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Såpeopera i Liverpool

Nå vil en av de amerikanske eierne kvitte seg med direktøren.

(Dagbladet.no) De fleste røde i Liverpool suger fortsatt på karamellen etter tirsdagens Champions League-triumf over Arsenal.

Men alt er ikke like rosenrødt i klubben.

På ledelseshold er det kanskje litt vel rødt.

Engelske medier skriver i kveld at deleier Tom Hicks nå har bedt klubbdirektør Rick Parry om å trekke seg.

- Dette har blitt en fullstendig såpeopera, sier Sky News-anker Jon Desborough.

- Trekker meg ikke

Dette blir neppe tatt særlig godt imot på The Kop. For sammenliknet med de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett er Rick Parry en populær mann.

Men altså ikke i hele Liverpool Football Club.

IKKE AKKURAT GODE VENNER: George Gillett, Rick Parry og Tom Hicks er ikke helt på linje for tida. Foto: REUTERS
IKKE AKKURAT GODE VENNER: George Gillett, Rick Parry og Tom Hicks er ikke helt på linje for tida. Foto: REUTERS Vis mer

Brevet fra Amerika dumpet ifølge PA Sport ned i postkassa på Anfield i dag - under 48 timer etter tirsdagens kvartfinale. I brevet skriver Hicks at han krever Parrys avgang.

Klubbdirektøren er for tida i London, hvor han deltar på et Premier League-møte. Han har ikke selv lest brevet, men han har fått beskjed om det noe uventede innholdet - og har ingen planer om å trekke seg.

- Jeg kommer til å - så godt jeg kan - fortsette å fokusere på jobben jeg har i Liverpool, for vi er i en viktig fase av sesongen, sier Parry i en kort kommentar.

Uenige amerikanere

Men det er langt fra sikkert amerikanske Hicks får det som han vil ha det. Ifølge BBC vil Hicks\' ønske ønske om å kvitte seg med Parry møte liten støtte i styrerommet. Hicks og Gillett eier 50 prosent hver av Liverpool, og de deler ikke syn i denne saken.

Og nettopp - det tydeligvis litt for gode - forholdet mellom Gillett og Parry kan være en av årsakene til Hicks\' vrede.

Hicks skal ha blitt rasende på Parry da han i et intervju med BBC ba de to eierne om å slutte fred slik at klubben kan jobbe videre med viktigere ting.

- Hvis de ikke klarer å samarbeidet, da må vi få til en ordning hvor én selger og én kjøper. Eller så må begge selge. Det er ikke så mange andre muligheter, men det er helt klart at vi ikke kan fortsette som nå, sa Parry.

image: - Såpeopera i Liverpool

Hicks var ikke til stede på Anfield på tirsdag, men Parry satt sammen med Gillett. Siden de to amerikanerne ikke klarer å samarbeide, skal Hicks være villig til å ta over på egenhånd. Og det er ikke utenkelig for Gillett å selge, men han skal ikke være lysten på å selge til Hicks.

DET SVINGER FORT: Tirsdag kveld var alle høyt oppe på Anfield. Nå er det på ny bråk i ledelsen som preger klubben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media