Såpeopera og stol-lek på Anfield

Tribrunebråk på VIP-plass i kveld?

• Champions League-semifinale direkte 20.45: Liverpool - Chelsea

(Dagbladet.no) Det er ikke bare spente supportere som vil sitte på setetuppen - antageligvis stå mye av tida - på Anfield i kveld.

En del herrer i dress vil også krype ut fra VIP-rommene og innta sine seter når dommer Konrad Plautz blåser i fløyta kvart på ni.

Det kan bli litt av en stol-lek.

For mennene med pengene er ikke gode venner. Noen av dem er bitre fiender, og det har i vinter utspilt seg et styreromsdrama på Anfield - av noen karakterisert som en såpeopera.

Den neste episoden spilles inn i kveld.

DIC på plass

Samtidig som Liverpool vil kjempe om et best mulig utgangspunkt foran den andre Champions League-semifinalen i London om ei uke, vil det pågå en maktkamp på tribunen. Begge fløyer vil være representert, skriver The Independent.

IKKE FORNØYD: Anfield-publikummet har flere ganger vist stor misnøye med ledelsen. Foto: AFP
IKKE FORNØYD: Anfield-publikummet har flere ganger vist stor misnøye med ledelsen. Foto: AFP Vis mer

Deleier George Gillett har invitert Dubai International Capital (DIC) og direktør Sameer al-Ansari og sjefsforhandler Amanda Staveley vil sitte på direktørtibunen. Amerikaneren vil ikke selv være til stede, på grunn av sykdom, men sønnen Foster Gillett (også direktør) vil være på plass.

Tom Hicks skal også ha planer om å dra på kampen, men nå som han vil ha DIC ved siden av seg er det flere som spør seg om amerikaneren vil dukke opp. Hicks eier den andre halvdelen av Liverpool Football Club - men han er ikke på talefot med Gillett for tida.

Det kan med andre ord bli skikkelig hyggelig på VIP-tribunen i kveld.

Gillett enig med DIC

Forholdet mellom de to amerikanske eierne har bare blitt kjøligere og kjøligere denne vinteren. Isfronten har ikke smeltet i vårsola og eierkonflikten har ført til at spesielt Hicks er enda mer forhatt blant dem på The Kop enn tidligere.

DIC har forsøkt å kjøpe Liverpool i to år nå, og har ennå ikke gitt opp.

Gillett er så lei av alt nå at han har kommet til enighet med dem om prisen for hans eierdel.

Det har tidligere blitt spekulert i at Hicks prøver å finne midler nok til å kjøpe Gillett-aksjene, men Gillett vil ikke selge til sin eierkollega. Han mener nemlig det ikke vil være til Liverpools beste.

Såpeopera og stol-lek på Anfield

Klubbdirektør Rick Parry fikk for et par uker siden et overraskende brev i posten. Avsender var Hicks og innholdet var en beskjed om at han ikke lenger var ønsket på Anfield. Årsaken til at Hicks sendte dette brevet er trolig at Parry er Gillett-vennlig og også ønsker DIC inn på Anfield.

- Se på hva som har skjedd under Rick. Det har vært en katastrofe. Vi har falt så langt bak de andre ledende klubbene. Vi skulle ha bygget det nye stadionet for tre-fire år siden. Vi har to hovedsponsorer, kanskje tre, når vi skulle hatt 12-15, sa Hicks i forrige uke.

Benitez ber om støtte

Sameer al-Ansari og DIC har den siste tida brukt mye ressurser på arbeid som amerikanerne neppe gjorde før de overtok styringen. De har snakket med supportere og tidligere spillere, for al-Ansari - som selv er Liverpool-supporter - ønsker ikke å overta kontrollen uten støtte av de røde på gata.

Fansen har flere ganger tidligere protestert kraftig mot eierne og styrekaoset.

John Arne Riise og de andre spillerne mener at striden ikke påvirker dem i forberedelsene.

- Nei, det bryr vi oss ikke om. Vi ser jo at det er noe som skjer, men heldigvis har vi så mye annet å tenke på. Vi har en semifinale i Champions League foran oss. Det er det som er det viktigste, sier Riise til Dagbladet.no.

Manager Rafael Benitez - som ikke liker spørsmål om temaet - håper tilskuerne i kveld legger all sin energi i å støtte laget på vei mot den tredje Champions League-finalen på fire år.

- Jeg tror supporterne våre er smarte nok til å forstå at vi trenger dem i ryggen fra start. De vet at vi skal spille en ny kamp på Stamford Bridge om ei uke og jeg tror de vil holde fokus på laget, sier Benitez ifølge The Guardian.

Men støtten fra dem i de myke stolene på hovedtribunen blir kanskje ikke like høylytt.

Der ligger det mer an til høyt støynivå bak lukkede dører etter kampen.

VIL SELGE: George Gillett, her i samtale med Liverpool-fans før Champions League-finalen i Aten i fjor, vil selge seg ut av Liverpool.
KOMMER KANSKJE: Tom Hicks har varslet at han kommer på kveldens kamp. Men det var før han visste at DIC også vil være til stede.
NYE SAMTALER: Sameer Al-Ansari sitter på tribunen i kveld - og han kommer nok ikke bare til å snakke med folkene rundt seg om presshøyde og bakrom.