Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sara satte europeisk rekord

Svømmekometen til OL-finalen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING (Dagbladet.no): Sara Nordenstam fortsetter framgangen i OL-bassenget i Vannkuben. Etter en overraskende norsk og nordisk rekord i forsøksheatene i går gikk det enda raskere i dag.

Sara Nordenstam satte like gjerne ny europarekord med 2.23.79 da hun tok seg til finalen på 200 meter bryst i Bejing.

- Hvem hadde trodd at jeg skulle sette europarekord, selv om jeg bare hadde den i fire minutter? Det er ikke mange som har klart det, strålte Nordenstam overfor NTB.

Leisel Jones tok tidlig kommandoen i den første semifinalen, mens Sara låsom nummer to fra første vending til mål. De siste femti meterne knappet hun også innpå den australske favoritten, men endte 75 hundredeler bak i mål.

Nå sto ikke europarekorden lenger enn til neste heat, da østerrikske Mirna Jukic svømte 2.23.76. Amerikanske Rebecca Soni vant heatet med 2.22.64.

Sara Nordenstam hadde fjerde beste tid i forsøkene i går, og også fjerde beste tid i semifinalene. Men det er altså Nordenstam som nærmer seg de tre foran.

- Jeg har svømt finaler før og mot disse svømmerne som er med her. Det blir viktig å fokusere kun på meg selv. Med en gang jeg tenker på europarekord, tider og medaljer, har jeg tapt, sa Nordenstam.

Finalene går natt til fredag, norsk tid.

FORTSATT FREMGANG: Sara Nordenstam er i OL-finalen på 200 meter bryst. Foto: Scanpix
FORTSATT FREMGANG: Sara Nordenstam er i OL-finalen på 200 meter bryst. Foto: Scanpix Vis mer
image: Sara satte europeisk rekord

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!