Sarah Voss

Sarah (21) hylles for dette

Den tyske turneren Sarah Voss ønsker å rette oppmerksomheten mot seksualisering i idretten. Valget hennes hylles av flere av konkurrentene.

TURN: Sarah Voss under kvalifiseringa av EM 2021. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS
TURN: Sarah Voss under kvalifiseringa av EM 2021. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen skal EM i turn avholdes. Under mesterskapet i sveitsiske Basel skal 21 år gamle Sarah Voss konkurrere i noe man svært sjeldent ser hos apparatturnere i en turnhall.

Det tyske turnforbundet har nemlig kunngjort at deres utøvere skal konkurrere i helkroppsantrekk. Grunnen til dette er at de ønsker å rette oppmerksomheten mot seksualisering i idretten.

- Som en del av det tyske landslaget er vi også forbilder for mange unge kvinnelige idrettsutøvere og vil vise dem hvordan de kan presentere seg estetisk med forskjellige typer klær uten å føle seg ukomfortable, skriver Voss i et innlegg på Instagram.

Vanligvis konkurrerer kvinnelige turnere innenfor apparatturn i antrekk som ikke dekker beina. Det er tillatt å dekke de til, men har stort sett kun blitt gjort av religiøse årsaker. I troppsgymnastikk derimot er heltdrakt standard, noe det har vært i flere år allerede.

Ikke lenge etter at den tyske turneren hadde deltatt i den første kvalifiseringsrunden under EM, la hun ut flere bilder av seg selv i den heldekkende drakta. Under bildet skrev hun:

- Jeg er veldig stolt over å være den første som viser fram vårt hjerteprosjekt. Det føles bra og ser elegant ut, så hvorfor ikke?

I kommentarfeltet har flere av hennes konkurrenter vist sin støtte.

- Fantastisk, skriver canadiske Ellie Black.

- Jeg elsker dette, skriver Georgia Godwin.

HENGER SEG PÅ: Koreanske Kim Bui har også tenkt til å stille med heldekkende antrekk under EM i Basel. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP)
HENGER SEG PÅ: Koreanske Kim Bui har også tenkt til å stille med heldekkende antrekk under EM i Basel. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP) Vis mer

Det at Voss og flere av hennes tyske lagvenninner nå velger å konkurrere i heldekkende antrekk har også gjort at flere av de andre konkurrentene nå gjør det samme.

Ifølge tyske Bild skal også Kim Bui ha uttalt at hun kommer til å stille i heldekkende antrekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer