<strong>NUMMER TO:</strong> Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri. Foto: AP Photo/Alastair Grant
NUMMER TO: Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Sarah Louise Rung avsluttet VM med sølv

På 100 meter fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri.

Hun var et drøyt sekund bak vinneren Teresa Perales fra Spania.

Sølvet var Rungs sjette medalje VM for funksjonshemmede. Det er den beste prestasjonen av en norsk svømmer på over 20 år i VM sammenheng.

Stavanger-svømmeren forsvarte sine fire gull fra forrige VM, i tillegg tok hun en sølv og en bronse.

Ingrid Thunem svømte inn til sin andre bronse på 50 rygg i sin klasse. Dermed endte den norske troppen opp med totalt ni medaljer fra VM. Det ble fire gull, to sølv og tre bronse.

Rung satte en verdensrekord (50 m bryst), to mesterskapsrekorder (200 m medley og 100 m bryst). Det ble dessuten satt fire norske korder og det ble 14 finaler på 15 starter av de norske utøverne.

Dermed ble årets mesterskap er det beste på over 20 år, og er en bekreftelse på at laget er i rute et år før Paralympics i Rio de Janeiro neste år.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer