NUMMER TO: Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri. Foto: AP Photo/Alastair Grant
NUMMER TO: Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri. Foto: AP Photo/Alastair GrantVis mer

Sarah Louise Rung avsluttet VM med sølv

På 100 meter fri.

Sarah Louise Rung har hatt et formidabelt svømme-VM med seks medaljer hvor av fire gull. Søndag avsluttet med å ta sølv på 100 m fri.

Hun var et drøyt sekund bak vinneren Teresa Perales fra Spania.

Sølvet var Rungs sjette medalje VM for funksjonshemmede. Det er den beste prestasjonen av en norsk svømmer på over 20 år i VM sammenheng.

Stavanger-svømmeren forsvarte sine fire gull fra forrige VM, i tillegg tok hun en sølv og en bronse.

Ingrid Thunem svømte inn til sin andre bronse på 50 rygg i sin klasse. Dermed endte den norske troppen opp med totalt ni medaljer fra VM. Det ble fire gull, to sølv og tre bronse.

Rung satte en verdensrekord (50 m bryst), to mesterskapsrekorder (200 m medley og 100 m bryst). Det ble dessuten satt fire norske korder og det ble 14 finaler på 15 starter av de norske utøverne.

Dermed ble årets mesterskap er det beste på over 20 år, og er en bekreftelse på at laget er i rute et år før Paralympics i Rio de Janeiro neste år.

(NTB)