<strong>I GODT HUMØR:</strong> Sarah Louise Rung i den siste treningen før alvoret starter. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
<div><br></div>
I GODT HUMØR: Sarah Louise Rung i den siste treningen før alvoret starter. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer

Sarah Louise Rung sendte et skremmeskudd til rivalene

Startet kampen med å "redde" Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): Rung starter i dag jakten på edelt metall i Paralympics.

I London for fire år siden tok hun to gull- og to sølvmedaljer, og den norske svømmeren forteller at hun føler seg sterkere enn på lenge.

- Målet mitt er å gjøre det bedre enn i London, sa hun denne denne uka.

SARAH LOUISE RUNG


* Født 8. oktober 1989
* Norsk handikapsvømmer fra Stavanger.
* Første konkurransedag i Paralympics 8. september, med finaler 8. september, 10. september, 11. september, 12. september, 15. september, 16. september og 17. september.
* I de paralympiske sommerleker i London i 2012 var hun Norges mestvinnende utøver, med to gullmedaljer og to sølvmedaljer. Hun tok gull i 200 meter fri og 50 meter butterfly og sølv i 100 m bryst og 200 m individuell medley.
* Hun har også satt en rekke verdensrekorder, og har vunnet utmerkelsen årets kvinnelige funksjonshemmede utøver seks ganger.
* Rung ble lam fra livet og ned etter en operasjon i 2008.

(NTB)

God start

I så fall vil hun stå en stor prosentandel av den norske troppens totale medaljefangst.

I dag skal hun forsvare gullet på 200 meter fri. Det startet med kvalifisering på dagen. Rung er en av favorittene.

Hun uttalte til NTB denne uka at hun får gåsehud av å tenke på at hun kan bryte nye barrièrer.

Rung startet rolig og kontrollert i kvalikheatet. Til veksling halvveis var hun nummer to bak spanske Teresa Perales . Men på de siste hundre meterne viste Rung hvorfor hun blir livsfarlig i finalen seinere i kveld.

Da hun skrudde på turboen, var det ingen som hang med. På de siste femti meterne gikk hun forbi den spanske konkurrenten, og tok seieren på tida 2:54.73.

Skremmeskudd

Sluttspurten er et skremmeskudd for rivalene.

- Jeg er den som er sterkest på slutten. Det vet jeg. Da jeg så jeg hadde kontroll på løpet så sparte jeg på kreftene, men i kveld blir det tøft, sier Rung til Dagbladet.

- Tida?

- Det er en grei forsøktid.

-Det var et tøft heat, jeg følte at jeg greide å holde litt igjen og gjøre et kontrollert løp. Vet det blir tøft i finalen, sier Rung.

- Hva er planen fram til finalen?

- Nå blir det å svømme ut, se på video, snakke med treneren og se hva jeg kan forbedre til finaleløpet. Så blir det et par timer på senga før jeg drar tilbake hit og gjør en god innsvømming før finalen, sier hun til Aftenposten.

  • Finalen går 01:30 norsk tid, og sendes på NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer