Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarajevo - 1984

Eirik Kvalfoss plukket med seg en medalje av hver valør fra OL 1984.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To mann kjempet om tittelen «OLs skiskytterkonge». Etter lekene sto det uavgjort mellom Kvalfoss og Peter Angerer: 1 gull, 1 sølv og 1 bronse hver.

Kvalfoss vant 10 km, mens vesttyskeren tok gull på den dobbelte distansen.

De norske langrennsjentene og Tom Sandberg (kombinert) sørget for at Norge kom opp i tre gull totalt i disse lekene. Kvartetten Inger Helene Nybråten, Anne Jahren, Brit Pettersen og Berit Aunli sikret stafettgull.

Sovjetunionen og Øst-Tyskland kjempet om å ta flest gull i 1980. Da vant russerne med étt gull. I Sarajevo vant Øst-Tyskland med tre.

Karin Enke var den østtyskeren som bidro mest til totalseieren. Skøytedronninga tok to gull og to sølv. Lagvenninnen Andrea Schöne vant ett gull og to sølv.

I langrennssporet dominerte finske Marja Liisa Hämäläinen (nå Kirvesniemi) på kvinnesiden og Gunde Svan på herresiden. Begge to var fire ganger på pallen.

Matti Nykänen og Jens Weisflog tok hvert sitt gull i hoppbakken.

USAs regjerne mestere i ishockey opplevde en real nedtur. Men i alpint fikk amerikanerne noe å glede seg over. For første gang ble det gull for deres mannlige alpinister. Bill Johnson vant utfor, mens brødrene Phil og Steve Mahre feiret dobbeltseier i slalåm.

Hele Norges coronakart