Såret Bråten slår tilbake mot Alsgaard

Beskylder skikongen for avtalebrudd.

(Dagbladet.no): Inge Bråten sier han er overrasket og såret over Thomas Alsgaards kritikk av lederstilen hans.

Samtidig mener han at Alsgaard bryter en avtale med det svenske skiforbundet om hva som skulles sies offentlig i forbindelse med at Alsgaard sa opp jobben som landslagstrener.

- Vi har blitt enige om hva som skal sies. Våre overordnede har snakket med både Thomas og meg om det. Når en part ikke holder seg til det, får det Thomas sier stå for hans regning, sier Bråten til Dagbladet.no.

- Folk vil se sannheten

Bråten valgte i går å kommentere kritikken som har vært rettet mot ham i så liten grad som mulig. Han har imidlertid antydet at det er ting han holder tilbake. I går kveld sa han til VG:

- Nå er det så mye dritt i media at jeg ikke vet hvor lenge jeg kan holde tett om sannheten om Thomas Alsgaard.

Konfrontert med den uttalelsen i formiddag, sier Bråten at han fortsatt ikke vil utdype:

- Folk vil vel se hva sannheten er før eller senere, sier han bare.

SAMARBEIDET SPRAKK: Thomas Alsgaard mener Bråten ikke er strukturert nok. - Svenskene ansatte meg på grunn av bra struktur, sier Bråten. Foto: Scanpix
SAMARBEIDET SPRAKK: Thomas Alsgaard mener Bråten ikke er strukturert nok. - Svenskene ansatte meg på grunn av bra struktur, sier Bråten. Foto: Scanpix Vis mer

- Ansatt på grunn av struktur

Thomas Alsgaards hovedanklager av Bråtens lederstil går på manglende ryddighet:

- Jeg ønsker mer planlegging og struktur, mens han vil være mer impulsiv. Når jeg ikke syntes det fungerte, måtte jeg konsekvensen av det, og trekke meg, sa Alsgaard til Dagbladet.no i går.

Inge Bråten kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen av hans måte å jobbe på.

- Jeg ble ansatt i skiforbundet først og fremst fordi jeg hadde veldig bra struktur på det jeg drev med, sier Bråten.

- Thomas rota det til

Den svenske landslagsveteranen Anders Södergren sa i går at konflikten mellom Alsgaard og Bråten toppet seg under Tour de Ski, der de to nordmennene ikke skal ha snakket sammen.

- Under Tour de Ski rotet Thomas det til ved å bo sammen med noen få løpere på et annet sted enn resten av løperne, sier Bråten.

Såret Bråten slår tilbake mot Alsgaard

Bråten forteller at han ikke har hatt et spesielt hyggelig døgn siden nyheten om Alsgaards avskjed ble kjent.

- Jeg har det jævlig. Jeg holdt på til klokka halv ett i går, har ikke sovet i natt og sto opp klokka halv sju i dag. Fra kvart på sju har ikke telefonen stått stille, sier han.

Han stiller seg undrende til den kraftige kritikken fra Alsgaard.

- Å få dette tilbake etter slik jeg har støttet Thomas, sårer meg veldig. Jeg skjønner ikke hva Thomas ønsker å oppnå med dette.

- Full støtte fra løperne

Bråten sier han har full støtte av løperne.

- Jeg snakket en time med min tillitsmann Anders Södergren i går kveld, og på tross av hva Södergren blir sitert på forskjellige steder, er jeg trygg på at jeg har 100 prosent støtte fra løperne, sier han.

Han vil samtidig understreke at han ikke har noe personlig mot Thomas Alsgaard.

- Han har gjort en veldig bra jobb for svenske løpere. Jeg kan heller ikke skjønne at vi har hatt et så dårlig forhold som det blir hevdet. Det forundrer og sårer meg, sier Bråten.