<strong>PÅ PLASS I BELFAST:</strong> Erling Braut Haaland og Norge møter Nord-Irland klokka 20.45. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ PLASS I BELFAST: Erling Braut Haaland og Norge møter Nord-Irland klokka 20.45. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Nord-Irland - Norge klokka 20.45

- Såret dyr

- Haaland forsøker å bringe klubbformen inn på landslaget, sier Nord-Irland-trener Ian Baraclough.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nord-Irland - Norge, kl. 20.45 på TV 2

BELFAST (Dagbladet): Et tungt skylag ligger over Belfast mandag, og det kan også være et symbol på alvoret som preger landskampen i kveld.

Norge må slå Nord-Irland for å ha håp om å vinne gruppa i Nations League. I storavisa Belfast Telegraph omtales Erling Braut Haaland og Norge som et «såret dyr» etter 1-2-tapet for Østerrike fredag.

<strong>KAMPBY:</strong> Kveldens kamp spilles i Belfast, der været ikke har vist seg fra sin beste side i formiddagstimene. Foto: Tore Ulrik Bratland
KAMPBY: Kveldens kamp spilles i Belfast, der været ikke har vist seg fra sin beste side i formiddagstimene. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

To kamper med tre dagers mellomrom preger lagene. Men Nord-Irlands trener, Ian Baraclough, mener hans gutter har kommet til hektene igjen etter 1-1-kampen mot Romania i Bucuresti.

- Ian Baraclough er trygg på at spillerne hans har ladet batteriene og er klare for kveldens kamp mot det sårede dyret Norge. Det var en fysisk og følelsesmessig tøff test i Romania, skriver kommentator Graham Luney i Belfast Telegraph.

<strong>TØY OG BØY:</strong> Erling Braut Haaland og Sander Berge under de siste forberedelsene på Windsor Park i går. Berge har i dag måttet melde forfall til kampen. Foto: Paul McErlane / NTB scanpix
TØY OG BØY: Erling Braut Haaland og Sander Berge under de siste forberedelsene på Windsor Park i går. Berge har i dag måttet melde forfall til kampen. Foto: Paul McErlane / NTB scanpix Vis mer

Selv om det ikke virker sånn i gatebildet i Belfast, er det stor spenning knyttet til kveldens klinsj på Windsor Park. Avisene i Nord-Irland har side opp og side ned om oppgjøret for coronatomme tribuner.

Fokuset er først og fremst på Rangers midtbanespiller Steven Davis (35) som vil utlikne keeperlegenden Pat Jennings (75) i antall landskamper for Nord-Irland. Mot Norge får han sin 119. kamp, det som samme som den tidligere Arsenal-giganten Jennings.

Fokuset på Norge er først og fremst på Borussia Dormund-spiller Haaland. Han omtales som den mest profilerte norske angriperen siden Ole Gunnar Solskjær.

- Haaland er i storform og scoret sitt første mål for landet sitt i den forrige kampen, påpeker trener Baraclough i et møte med journalister her i Belfast.

<strong>FERSK:</strong> Ian Baraclough er fersk som Nord-Irland-trener. Han kommer fra U21-laget. Foto: NTB scanpix
FERSK: Ian Baraclough er fersk som Nord-Irland-trener. Han kommer fra U21-laget. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han forsøker å bringe klubbformen inn på landslaget, men vi har ingen spesielle planer for ham. Det kan være at han ikke engang starter, og vi må se etter andre trusler. Norge har gode muligheter på topp. De er skadeskutte etter tapet for Østerrike, og det kommer til å bli en tøff kamp. Vi må være klare for det de angriper med. De har masse energi, som de vil omgjøre til en trussel - og vi må være med i kampen.

Den nordirske legenden Gareth McAuley, som har en spalte i avisa Sunday Life, mener Haaland er desperat etter å score mål nummer to i sin fjerde landskamp for Norge. Han advarer likevel spillerne mot å la seg blende av giganten fra Jæren.

- Navn betydde ingenting for meg da jeg møtte verdensklassespillere, sier McAuley.

<strong>I OVERSKRIFTENE:</strong> - Store navn betydde ingenting for meg, skriver den nordirske legenden Gareth McAuley i Sunday Life. Artikkelen er illustrert med et bilde av Erling Braut Haaland.
I OVERSKRIFTENE: - Store navn betydde ingenting for meg, skriver den nordirske legenden Gareth McAuley i Sunday Life. Artikkelen er illustrert med et bilde av Erling Braut Haaland. Vis mer

- Jeg ga blaffen i hvor mange mål de hadde scoret, hvor mange priser de hadde plukket opp - eller alle spaltene de ble omtalt i. Det var detaljene på banen som opptok meg, hva de prøvde å gjøre og allround-prestasjonene.

Østerrike leder gruppa og har tre poeng etter første runde. Nord-Irland og Romania følger med ett poeng, mens Norge har null.

Bare gruppevinneren får muligheten til å spille omspill om en VM-plass i 2022. Gruppetaperen rykker ned et nivå i Nations League.

Den ordinære VM-kvaliken spilles neste år. Men mye tyder på at for Norge vil den enkleste veien være gjennom Nations League.

TRØBBEL: Den norske leiren er preget av forfall og skader før den viktige Nations League-kampen mot Nord-Irland mandag kveld. Video: Rødt Kort Vis mer

Det er derfor vi møter Serbia i oktober. Vinneren møter enten Skottland eller Israel i kampen om EM-sluttspill neste sommer. Også Nord-Irland skal ut i EM-playoff, mot Bosnia.

Norge har for øvrig et godt tak på Nord-Irland. Av ni møter har sju endt med seier. Lagene har aldri spilt uavgjort.

Tore Reginiussen og Sander Berge er definitivt ute for Norge.

NATIONS LEAGUE

Østerrike11002-13
Nord-Irland10101-11
Romania10101-11
Norge10011-20
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer