KRITISERER ETTERFØLGEREN: Manuel Pellegrini har fått sparken i Real Madrid for å rydde veien for José Mourinho, men synes lite om at portugiseren allerede før avgangen var klar snakket om hvordan han vil forme sitt Real Madrid-lag.  Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU  - ALBERTO LINGRIA
KRITISERER ETTERFØLGEREN: Manuel Pellegrini har fått sparken i Real Madrid for å rydde veien for José Mourinho, men synes lite om at portugiseren allerede før avgangen var klar snakket om hvordan han vil forme sitt Real Madrid-lag. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU - ALBERTO LINGRIAVis mer

Såret Pellegrini slakter Mourinhos Real-snakk

- Uetisk.

||| (Dagbladet): Straks etter Champions League-triumfen mot Bayern München avslørte José Mourinho at han blir ny Real Madrid-trener og den siste uka har han brukt til å snakke om hvordan «mitt Real» kommer til å se ut.

I mens har en 56 år gammel chilener sittet maktesløs i Madrid og sett jobben hans forsvinne, etter en sesong med tidenes høyeste seiersprosent for Real Madrid.

Det synes den nå sparkede Real Madrid-treneren Manuell Pellegrini har vært lite stas.

Uetisk
- Jeg ville ikke ha snakket om et annet lag mens det laget fortsatt har en trener - det er uetisk, sier chileneren til spansk radio i dag, ifølge SkySports.

Det er imidlertid ikke bare Mourinho som må tåle kritikk fra Pellegrini. Den sparkede Real-treneren mener klubben i alt for liten grad involverer treneren i den langsiktige utviklingen.

- Jeg savnet å bli involvert i sportslige diskusjoner. Da jeg kom ba jeg dem for eksempel beholde Wesley Sneijder og Arjen Robben, fordi de ville vært viktige spillere i mitt lag, sier Pellegrini.

Pellegrini er siste bit i en lang rekke stjernetrenere som har måttet ta hatten sin og gå fra Santiago Bernabeu.

Ingen respekt for treneren
To ligatitler og to triumfer i Champions League på fire sesonger var ikke godt nok for den nåværende spanske landslagssjefen Vicente Del Bosque til å få fornyet kontrakten med Real Madrid. Etterfølgeren Carlos Queiroz ble fjernet etter én sesong og José Antonio Camacho sa opp etter bare noen måneder. Camachos assistent Mariano García Remón var aldri ment å være noe annet enn en midlertidig løsning.

Vanderlei Luxemburgo «magiske triangel-formasjon» var alt annet enn magisk, og brasilianeren måtte ta sin hatt og gå etter et ydmykende tap i «El Clasico».  Juan Ramón López Caro overlevde riktignok de to månedene kravstore Perez hadde igjen som president, men forsvant den påfølgende sommeren da Fabio Capello overtok.

Og Pellegrini er ikke den første til å kritisere måten et president-styrt Real Madrid drives på.

SJEFEN: Real Madrid-president Florentino Perez gjorde det klart på gårsdagens pressekonferanse at Manuel Pellegrini får sparken og at Mourinho er på vei. Foto: AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
SJEFEN: Real Madrid-president Florentino Perez gjorde det klart på gårsdagens pressekonferanse at Manuel Pellegrini får sparken og at Mourinho er på vei. Foto: AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET Vis mer

- Også Vicente Del Bosque sa at klubben ikke viste noen respekt for treneren. Han hadde ikke noen autoritet verken internt i klubben eller utad, sier Pellegrini.

Sårende
Chileneren avslører at han ikke har snakket med klubbpresident Florentino Perez siden august, men er forsiktig med å kritisere klubbens sterke mann.

- Hans prosjekt er ekstraordinært, men jeg passer ikke inn og er ikke enig i hvordan det drives. Det har vært sårende at de allerede gjorde en avtale med en annen trener, mens jeg fortsatt var her, sier den tidligere Real-treneren.

Real Madrid og Inter skal ennå ikke være enig om en kompensasjon for Mourinho, men portugiseren ventes klar i løpet av kort tid.

- Jeg er på ferie nå, og etterpå skal jeg jobbe i Spania. Det er ikke ordnet opp med Inter, men det vil ikke by på problemer, sa Mourinho i går.

Mourinho har tidligere gjort det klart at han vil framsette klare krav til at han får den sportslige makten i Real Madrid.

ETTERTRAKTET: Jose Mourinho fortalte reportere i Milano i går at han reiser på ferie før han starter på jobben i Madrid.  Foto: AFP PHOTO DAMIEN MEYER
ETTERTRAKTET: Jose Mourinho fortalte reportere i Milano i går at han reiser på ferie før han starter på jobben i Madrid. Foto: AFP PHOTO DAMIEN MEYER Vis mer