Sarpsborg 08 nekter å tape

Har spilt 16 kamper på rad uten ett eneste tap.

• Strømsgodset - Sarpsborg 08 1-1 (1-1)

DRAMMEN (Dagbladet):  - Planen var å ligge lavt og kontre, og det fungerte veldig bra - vi scoret jo på en kontring. Jeg er 100 prosent sikkert på at v har noe i Tippeligaen å gjøre. Nå har vi tatt poeng mot tre gode motstandere, noe som beviser nettopp det, sier kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

Også Øyvind Hoås er positiv etter 1-1 mot Strømsgodset.

- Vi kunne fort ha tatt tre poeng i dag, faktisk. Men det hadde vært ufortjent, sier Øyvind Hoås.

Den høyreiste teknikeren er godt fornøyd med Sarpsborgs start på sesongen, og takker den nye sjefen, Brian Deane, for det.

- I tillegg til at vi har en bred stall, er vi mye bedre organisert, sier Hoås.

- Parkerte bussen Adam Larsen Kwarasey var ikke fornøyd etter at Strømsgodset bare tok ett poeng mot et hardtarbeidene Sarpsborg. Han mente bortelaget ikke var interessert i å spille fotball.

- De parkerte bussen på seksten og satset på kontringer. Det er vanskelig å bryte gjennom elleve mann. Sånn er det innimellom. Vi må lære oss å spille mot den type fotball, sier Adam Larsen Kwarasey til C More etter kampen.

Fornøyd Deane Strømsgodset var det beste laget på eget "gress", men de store sjansene uteble. Stefan Johansen var nære på å avgjøre det for hjemmelaget da han sendte et frispark like utenfor sekstenmeteren i tverrliggeren. Kerr hadde vært sjanseløs.

Sarpsborg 08 sto godt  i forsvaret, og kriget Strømsgodset ut av stilen. Det var trener Brian Deane fornøyd med.

- De er et topplag og spiller vidunderlig fotball. Vi måtte ha en plan, hvis ikke var vi i trøbbel. Vi skapte problemer for dem med spillestilen vår. Ett poeng for oss her er en sterk prestasjon, sa Deane til C More.

Ronny Deila var ikke enig med sin keeper i at Sarpsborg 08 parkerte bussen. Han mente at hans lag ikke ga dem noe valg.

- De blir spilt bakover. Det er fair. De har sitt eget spill, og det er greit å spille uavgjort mot dem, sa han til C More. Deila innrømmer at han var redd for at  Strømsgodset kunne miste alle poengene i sluttminuttene.

- Jeg var redd vi skulle tape på slutten der, vi hadde ikke nok trykk til å få en skikkelig sluttspurt, sa Deila til C More.

Tidlig ledelse Strømsgodset gikk opp i ledelsen allerede etter tolv minutter. Storflor slo et innlegg i feltet. Vilsvik ruvet høyest, og stusset ballen inn bak en sjanseløs Kerr. På reprisen så det ut som Vilsvik forsøkte å stusse ballen videre i feltet.

Det tok ikke lang tid før Sarpsborg 08 svarte. Tre minutter seinere slo Thorainn Valdimarsson et nydelig innlegg til Mohamed Elyounoussi. Innlegget gikk perfekt mellom forsvaret og keeperen til Godset, og Elyounoussi stormet inn utlikningen. Et herlig angrep fra Sarpsborg. 

Strømsgodset gjorde et iherdig forsøk på å gå opp i ledelsen igjen etter pausen, men de fikk aldri ballen bak en meget god Kerr i Sarpsborg-buret.