Sarpsborg 08 ødela Tromsøs gode premiere-statistikk

Kapteinen tok ansvar.

Tromsø - Sarpsborg 08 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Det er som regel en tøff oppgave å komme til Tromsø og Alfheim i en seriepremiere på øverste nivå. For «Gutan» hadde aldri tapt en seriepremiere på hjemmebane i det beste selskap - på åtte forsøk.

Men statistikk er som kjent til for å brytes. Sarspsborg 08 var lenge det førende laget, og fikk etter hvert belønning for strevet.

Ole Heieren Hansen tok ansvar som kaptein da han stanget ballen i mål via et Tromsø-bein. Hjemmelagets spillere ropte på frispark i forkant av scoringen. De mente Hansen holdt sin oppasser før headingen. Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente likevel scoringen.

- Det er veldig sjeldent jeg scorer, så det er godt, sier målscoreren til C Sports.

På spørsmål om han var i overkant hardhendt i boksen, svarer kapteinen:

- Det er mye kjemping og mye vilje utpå der. Det er mange som klager på at fotball er en kvinneidrett. Vi må få lov å rive og slite litt utpå der, det er det som er fotball.

Nyopprykkede Tromsø klarte aldri å mobilisere et skikkelig press etter scoringen.

Like før klokka passerte 90 minutter fikk Ondrasek hjemmelagets siste mulighet, men skuddet gikk himmelhøyt over mål.

Hard nøtt Sarpsborg 08 viste tidlig at de ikke hadde tenkt å gi ved dørene. Allerede før det var gått 30 sekunder hadde nyervervelsen Amin Anskar et skuddforsøk som gikk over målet til Tromsø.

Og bortelaget fortsatte å presse. Det burde stått 0-1 etter et kvarter da Martin Wiik sendte ballen like utenfor fra bakerste stolpe. Det var også panikk-tilstander i Tromsø-boksen like før da en avslutning fra Henrik Ojamaa nærmest ble reddet på streken.

Redning på strek Hjemmelaget kom litt bedre med i kampen mot slutten av den første omgangen, men et skuddforsøk fra Zdenek Ondrasek ble effektivt stoppet av Duwayne Kerr i Sarpsborg 08-buret.

Og like før hvilen var det Tromsø som burde tatt ledelsen. Thomas Drage dro seg fri i boksen og rundet keeper. Han var litt ute av balanse og ballen havnet hos Magnus Andersen som banket ballen mot mål. Der sto det tre Sarpsborg 08-spillere, og ballen ble blokkert før streken.

- Jeg føler en scoring ligger i lufta, så vi må bare få satt den, uttalte Kristoffer Tokstad til C Sports i pausen.

Det stemte på en prikk.