Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg 08 scoret fire mot serieleder Start

Tok innpå etter målthriller. Se alle målene!

Martin Wiig ble matchvinner for Sarpsborg i en ellevill 4-3-kamp borte mot serieleder Start i 1. divisjon søndag. Kun tre poeng skiller lagene i toppen.

Etter hele seks scoringer før pause, stanget Wiig inn 4-3 med hodet i det 55. minutt. Det ble ikke flere mål i Kristiansand, men det sto ikke på sjansene. Både Start og Sarpsborg fikk hvert sitt stolpetreff senere i annen omgang.

I serieåpningen tidligere i år spilte lagene 4-4 i Sarpsborg. Det så tidlig ut til å gå mot en reprise i søndagens toppkamp. Etter fem minutter utnyttet Tom Erik Breive elendig forsvarsspill av Start og ga gjestene ledelsen. Bare tre minutter senere ordnet Matthias Vilhjalmsson 1-1 med sitt hodemål.

Publikum rakk knapt å juble før Sarpsborg igjen var foran i målprotokollen. Mohammed Elyounoussi prikket inn 2-1 fra kort hold.

Start var i trøbbel da Wiig alene med keeper Alexander Lund Hansen satte inn gjestene tredje mål for dagen etter 23 minutter. Men takket være et raskt selvmål av Kjetil Berge (29.) og et mål av Espen Børufsen (42.), kunne vertene gå til pause med 3-3.

Mons Ivar Mjeldes mannskap slet tungt med forsvarsspillet og ble altså straffet på ny da Wiig satte inn det avgjørende målet tidlig i annen omgang.

Tapet var Starts første på hjemmebane denne sesongen og annet totalt i årets 1. divisjon. Dermed endte også Kristiansand-lagets rekke på ni ubeseirede kamper.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media