Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg 08 tok første stikk

Slo Ranheim i kveldens Tippeliga-kvalik.

 FØRSTE STIKK:  Aaron Samuel sørget for at Sarpsborg 08 tok første stikk i kvalifiseringen til neste års Tippeligaen. Lørdag er det returmøte. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FØRSTE STIKK: Aaron Samuel sørget for at Sarpsborg 08 tok første stikk i kvalifiseringen til neste års Tippeligaen. Lørdag er det returmøte. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

• Sarpsborg 08 - Ranheim 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Sarpsborg 08 tok i kveld første stikk i potten hvor premien er en billett til Tippeligaen 2014, da de slo Adecco-klubben Ranheim på hjemmebane.

Hjemmelaget spilte best i de første 45 minuttene, og hadde både stolpeskudd og forsøk som ble reddet på strek - før de fikk uttelling på overtid.

Mørklagt stadion På tillagt tid, blant annet på grunn av at den ene lyskasteren på Sarpsborg stadion tok kvelden, fikk hjemmelaget frispark på 17 meter.

Gudmundur Thórarinsson tok frisparket - som gikk knallhardt rett mot keeper - som ga retur. På returen var Aaron Samuel, som headet ballen i mål, til 1-0 til Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 avsluttet sesongen søndag med å tape 2-1 for Viking, og uten seier i den kampen, endte østfoldingene på kvalikplass.

Ranheim slo i forrige uke først HamKam på hjemmebane, før de utklasset Mjøndalen på bortebane - og dermed sikret seg to kvalikbilletten.

Returmøte lørdag Også i andre omgang var divisjonsforskjellen tydelig i Sarpsborg - uten at de siste 45 holdt like store sjanser som de første.

Hjemmelaget kunne økt til 2-0 ved Aaron Samuel i det 64. minutt. Etter fint spille av Sarpsborg, endte nigerianeren alene med keeper Even Barli, men gjestene greide å få ballen unna.

Det kunne endt mye styggere for gjestene fra Trøndelag, som var heldige at det ikke sto mer enn 1-0 til pause.

- Målet var å sikre seg et utgangspunkt som ville gjøre det spennende lørdag. Det klarte vi. Jeg er brukbart fornøyd med resultatet, men vi var for dårlig med ball. Et greit borteresultatet. Vi har fortsatt håp, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til NTB.

Den andre og siste kvalifiseringskampen mellom Ranheim og Sarpsborg går førskommende lørdag kl. 12.