Sarpsborg avgjorde på overtid mot Haugesund

19 år gamle Aaron Samuel bommet på alt i 90 minutter. Så kom et øyeblikks magi på overtid.

Nigerianeren hadde gjort en god kamp, men viste mangel på toppscorerkvaliteter da han brant gedigne sjanser tidligere i kampen. I det 90. minutt kjempet han til seg ballen og viste både fighteregenskaper og god teknikk da han tråklet seg gjennom Haugesunds forsvar og banket ballen i nettaket. En glimrende scoring som ga Sarpsborg tre uhyre viktige poeng.

Sarpsborg klarte å stoppe tapsrekken på åtte strake tap, og med trepoengeren fikk de kontakt med lagene foran på tabellen. Dette gir nytt håp foran de neste rundene hvor Sarpsborg møter lag like foran seg på tabellen i Sandnes Ulf  og Tromsø. Resultatene i disse kampene kan langt på vei avgjøre sesongen for Sarpsborgs del.  Haugesund  er til tross for tapet fortsatt med i kampen om medalje.

Åpent Det var en ganske åpen fotballkamp i 1. omgang, men begge lag slet der det er viktigst i fotball. Angrepene endte som oftest i ingenting. Aaron Samuel gjorde det meste selv ti minutter før pause, men han sviktet i avslutningsøyeblikket.

Sarpsborg startet best i 2. omgang og hadde en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen. En utsøkt pasning fra Steffen Ernemann etter 55 minutter sendte Samuel alene med keeper. Han rundet Per Morten Kristiansen, men maktet aldri å få ballen over streken.

Typisk nok for hjemmelaget var det i stedet Haugesund som fikk uttelling. En opprulling på håndballvis endte hos Tor Arne Andreassen, som kontrollert plasserte ballen ved stolperoten etter drøye 60 minutter.

Kjapp utligning. Sarpsborg svarte umiddelbart da en lur vipp over Haugesunds forsvar fant Tom Erik Breive på løp. Han fikk god tid til å legge ballen til rette og feie den forbi Per Morten Kristiansen.

Begge lag forsøkte å få inn et vinnermål, men det var ingen av lagene som maktet å tilrive seg noe spillemessig overtak eller å skape noen store farligheter før i sluttminuttene.

Da Haugesund ikke maktet å utnytte en gedigen sjanse på corner i sluttminuttene, så det ut til å ende uavgjort helt til Samuel tok saken i egne hender og avgjorde kampen.

NTB

OVERTID: Aaron Samuel hadde flere store sjanser gjennom kampen men fikk ikke uttelling før på overtid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
OVERTID: Aaron Samuel hadde flere store sjanser gjennom kampen men fikk ikke uttelling før på overtid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer