Sarpsborg er de eneste som kan tjene på at Norge gikk opp i liminga

Svakt forsvarspill vil alltid rive ned gode tendenser. Sånn sett ble Norges positive opplevelser spent bein på da Portugal fikk rom til å leke seg.

GOD: - Anders Trondsen, etter en skrekkelig åpning der han fikk to motstandere istedenfor hjelp fra Valon Berisha, gjorde en positiv debut for Norge, skriver Morten Pedersen. Her i duell med Cedroc Spares. Foto: NTB Scanpix/Xinhua/Sipa USA
GOD: - Anders Trondsen, etter en skrekkelig åpning der han fikk to motstandere istedenfor hjelp fra Valon Berisha, gjorde en positiv debut for Norge, skriver Morten Pedersen. Her i duell med Cedroc Spares. Foto: NTB Scanpix/Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Portugal-Norge 3-0 (1-0)

DA NORGE PLUTSELIG så ut som et fotballag igjen kom alle feilene som holder oss utenfor sommerens EM-sluttspill tilbake. Så skjørt er det norske fotballandslaget. Så lett er det å velte. For selv når vi i perioder ser ålreit ut, evner å holde i ballen og faktisk skape noe offensivt, er veien til det sjokkerende svake alltid bare et øyeblikk unna.

Det er nesten som om vi liker å plage oss sjøl.

FRA START i Braga var ikke Norge på i det hele tatt og slapp inn det første baklengsmålet mot Portugal i dønn balanse og med åtte mann bak ballen. Sånt skal selvfølgelig ikke skje. Det er en dødssynd i alle forsvar. Men det skjer når førsteforsvareren snur rompa til ballfører og ingen andre går i press.

Og:

Hadde vi hatt skikkelig uflaks kunne portugiserne doblet ledelsen før Per-Mathias Høgmo løste problemet med et taktisk grep.

FIRE MANN PÅ en norsk midtbane er ett hundre prosent avhengig av ekstremt press på ballfører og ditto beinflytting i dekkingen av rom. Det er vi ikke gode nok til mot ballsikre og ferdishetsrike lag som Portugal. Når de vil, og Portugal ville veldig mye de ti første minuttene, går de av spillerne våre uten alt for store problemer. Og derfor trakk Per-Mathias Høgmo Markus Henriksen ned i midtbaneleddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer