<strong>ENDA EN SARPSBORG-TERRIER:</strong> Jonathan Lindseth (th) ble hentet til Sarpsborg fra Mjøndalen fordi han er skreddersydd for Sarpsborgs intense fotball. Han takket for tillitten med å score 1-0 i eliteseredebuten for din nye klubb. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENDA EN SARPSBORG-TERRIER: Jonathan Lindseth (th) ble hentet til Sarpsborg fra Mjøndalen fordi han er skreddersydd for Sarpsborgs intense fotball. Han takket for tillitten med å score 1-0 i eliteseredebuten for din nye klubb. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Elitserien: Sarpsborg-Molde

Sarpsborg er Eliteseriens Liverpool light. Det kler dem godt

Det er noen der ute som sammenlikner Sarpsborg med Liverpool. Det er ingenting å le av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Sarpsborg-Molde 1–1 (0–0)

SARPSBORG (Dagbladet): Da Molde vant sitt første seriemesterskap i 2011 debuterte Ole Gunnar Solskjær som trener på A-nivå med 3–0 tap i Sarpsborg. Det var brutalt. En meget stygg sak. Og brutalt var det for Molde denne første søndagen også, inntil laget benyttet seg av et frispark de aldri skulle hatt.

Da Molde trengte noe ekstra fikk de det Ole Gunnar Solskjær aldri fikk.

Hjelp fra dommeren.

SARPSBORGS INTENSITET-FOTBALL har tatt et steg til fra i fjor. Så lenge Geir Bakkes mannskap orker tjener laget mye på sitt knallharde press etter balltap høyt i banen. Og kommer de foran før lampa til reservetanken begynner å lyse, og mot Molde var hjemmelaget helt i grenseland da det skjedde etter en drøy time, har hensikten helliget middelet.

Da virker Geir Bakkes fotball.

Det kommer den til å gjøre i veldig mange kamper denne sesongen.

LØRDAG LEVERTE VÅLERENGA offensiv fotball som lover godt for en liga som trenger alle de positive vårtegnene den kan få. Det er ikke bare viktig for Norges største by. Det er viktig for Eliteserien.

Norsk toppfotball har vært altfor jevn altfor lenge.

Jevnt dårlig, for å være brutalt ærlig.

SARPSBORG HAR VÆRT et av de positive unntakene i norsk toppfotball de seinere åra. Alle vet hva de får når de kommer til Sarpsborg stadion. De færreste klarer å håndtere det. Og sånn var det for Molde også, den største favoritten av dem alle i 2019.

De visste hva de gikk til.

De hadde flaks som slapp unna med ett poeng.

NÅR RISIKO BLIR nevnt i fotball tenker man som oftest på det et fotballag er villig til å risikere på vei framover i banen. For Sarpsborg ligger det også veldig mye risiko i det umiddelbare forsvarsspillet etter balltap. Gjenvinningsfasen som det heter, det et lag gjør for å starte det neste angrepet så fort som mulig etter det forrige.

SARPSBORG ER DET laget i Norge som jobber hardest og mest intenst i denne delen av spillet. Geir Bakkes lag står etter som ingen andre, alle offensive spillere skal i umiddelbart press, og de sentrerer ekstremt rundt motstanders ballfører. Det betyr at Sarpsborg etterlater seg store rom om man evner å spille av dette første og veldig intense presset – derav risiko i forsvarsspillet.

Men samtidig, fordi Sarpsborg ofte vinner igjen ballen høyt i banen, er oppsiden stor.

Geir Bakke har garantert vurdert for og imot.

Og funnet ut at dette er framtida.

TAR DU IKKE krigen mot Sarpsborg er det fort gjort å bli spist. Molde ble det før pause. Når du ønsker å bruke ballen mye, men ender opp med å se at ballbesittelsen går i motstanders favør, da blir det aldri som man har tenkt. Og derfor klarte ikke Molde å være seg selv denne første søndagen i Eliteserien.

1) Fordi de ikke hadde ballen så mye som de ønsket.

2) Fordi de ikke evnet å bruke den godt nok da de hadde kontroll.

NOEN HEVDER, UTEN å dra sammenlikningene for langt, at Sarpsborg er Norges Liverpool. Det er ikke, uten sammenlikning for øvrig, direkte upresist. Geir Bakke tenker mange av de tankene Jürgen Klopp tenker.

Fotballag med tydelig identitet funker på alle nivåer.

At Sarpsborg vil funke dette året også er ingenting å lure på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer