Sarpsborg et nytt steg nærmere Tippeligaen

Men holdt på å rote bort 3-0-ledelse mot Sandnes-Ulf.

|||
Sarpsborg tok et kjempesteg mot eliteserien i fotball med 3-2-seier borte mot Sandnes-Ulf i dag. Det tente også et håp hos cupfinalist Follo.

Sarpsborg ville vært eliteserieklar søndag dersom naboklubben Fredrikstad hadde avgitt poeng, men rødbuksene vant 2-1 over Tromsdalen og holdt liv i håpet om direkte opprykk.

To poeng skiller mellom Sarpsborg på 2.-plass og Fredrikstad på 3.-plass. Sarpsborg sikrer opprykket med hjemmeseier mot middelhavsfarer Alta om en uke. Avgir laget poeng, kan Fredrikstad gå forbi med borteseier mot Bryne.

Håp for Follo Sarpsborg ledet 3-0 et stykke ut i 2. omgang søndag, men det ble spennende sluttminutter etter at hjemmelaget reduserte to ganger.

Østfoldlaget holdt unna, og dermed lever håpet om fortsatt liv i 1. divisjon for cupfinalist Follo, som omsider har funnet nøkkelen til å vinne kamper også i serien. I dag ble Mjøndalen slått 2-0.

Follo er fortsatt på nedrykksplass, men bare to poeng bak Sandnes-Ulf på sikker plass. Sandnes-Ulf spilte sin siste kamp for sesongen søndag, så Follo vil berge plassen om det blir borteseier mot allerede nedrykksklare Moss i siste runde.

TUIL-teori Tromsdalen har også en teoretisk sjanse, men målforskjellen er så svak at det ikke er realistisk.

Kampen om de tre plassene i opprykkskvalifisering er fortsatt jevn. Ranheim kunne sikret plassen søndag, men mistet ledelsen kort før slutt i 2-2-kampen mot Alta.

To poeng bak lurer Løv-Ham og Strømmen, tre poeng bak er Bodø/Glimt. To av de fire lagene slår følge med taperen av opprykksduellen mellom Sarpsborg og Fredrikstad til kvalifisering.

Sogndal, som for lengst har sikret opprykk, hadde spillefri i helgen.

(NTB)