MÅLJUBEL: Patrick Mortensen sendte Sarpsborg opp i 1-0. Foto: Bildbyrån
MÅLJUBEL: Patrick Mortensen sendte Sarpsborg opp i 1-0. Foto: BildbyrånVis mer

Malmö - Sarpsborg 1-1

Sarpsborg gjorde det igjen - drev Rösler til fortvilelse

Sterk uavgjort mot Malmö i Europa League. Ledet 1-0 i fire minutter, men så utliknet hjemmelaget. 1-1 gir full fyr i gruppa.

  • Malmö – Sarpsborg 1–1 (0–0)

MALMÖ (Dagbladet): Millionene har regnet over Sarpsborg 08 i Europa League. Før kveldens kamp mot Malmö hadde laget tjent 60 millioner kroner og satt seg selv i en gunstig posisjon til avansement.

Men Malmö – nummer fire i Allsvenskan – er ingen lett motstander på hjemmebane. Og i alle fall ikke når stadion trekker 17.601 tilskuere og det handler om videre spill i Europa.

Flere eksperter fryktet at det kunne bli stygt på Swedbank stadion, sett med norske øyne. Men Sarpsborg holdt unna i første omgang. Og etter 63 minutter skulle det skje: Patrick Mortensen sendte gjestene i ledelsen.

MALMÖ-TRENER: Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån
MALMÖ-TRENER: Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån Vis mer

Dessverre for Sarpsborg holdt ledelsen i bare fire minutter. Marcus Antonsson utliknet etter dårlig forsvarsspill av Sarpsborg.

1-1 ble også sluttresultatet. Det betyr full fyr i gruppa.

I den andre kampen spilte Genk og Besiktas 1-1. Genk har nå sju poeng, mens Malmö og Sarpsborg har fem poeng. Besiktas ligger sist med fire poeng. Alle lagene har to kamper igjen.

Krevde seier

På pressekonferansen i går var Malmö-trener Uwe Rösler krystallklar: Skulle Malmö gjøre seg håp om avansement, var det bare tre poeng som gjaldt.

«Alle» eksperter regnet med at Malmö ville gå ut i hundre og sikre seg en tidlig scoring. I stedet fikk vi se et offensivt Sarpsborg som presset høyt.

Rashad Muhammed hadde kampens første sjanse etter fem minutter. Men fra skrått hold på venstrekanten klarte han ikke å styre ballen i mål.

Sarpsborg var spillemessig like gode som Malmö i første omgang. Likevel var det Malmö som totalt sett noterte seg for flest sjanser. Ikke minst var spissen Marcus Antonsson en farlig mann. Men Sarpsborg hadde Aleksandr Vasjutin i mål. Russeren ryddet opp i stor stil flere ganger.

Rasende

Sarpsborg spilte på grensa. Det mente i alle fall den tsjekkiske dommeren Miroslav Zelinka, som ga laget fire gule kort fra det 39. til 48. minutt.

Sist ut var kaptein Joachim Thomassen, angivelig for armbruk, men TV-bildene viste at avgjørelsen var feil. Thomassen tordnet og raste i det påfølgende minuttet.

Kampen bølget fram og tilbake i starten av andre omgang. Ingen av lagene klarte verken å feste grepet eller skape sjanser. Samtidig begynte hjemmepublikum å bli utålmodige. Malmö slo flere feilpasninger, noe som førte til spredt piping på tribunen.

Og bedre ble det ikke etter 63 minutter. Ole Jørgen Halvorsen rullet opp et angrep på høyrekanten og fant Patrick Mortensen foran mål. Dansken stanget Sarpsborg i ledelsen.

Herlig ramme

For de rundt 1200 tilreisende fra Sarpsborg kunne det ikke blitt en hyggeligere utvikling på kampen. Fansen bidro sterkt til en herlig ramme på Swedbank stadion..

Men jubelen over ledelse varte ikke lenge: Fire minutter seinere utliknet Marcus Antonsson. Sarpsborg-forsvaret klarerte ballen dårlig, og dermed kunne Antonsson skyte ballen i mål fra kloss hold.

Det satte fyr på hjemmepublikum.

Svenskene ropte også på straffe etter 73 minutter. Eric Larsson gikk i bakken innenfor 16-meteren. Reaksjonene til Joachim Thomassen tydet på filming. Han var fly forbannet, og Larsson fikk også gult kort.

Malmö presset på i sluttfasen, men klarte ikke å score. Dermed endte det 1-1 på Swedbank stadion.

Et svært sterkt resultat av Sarpsborg. Etterpå lot både spillere og trenere seg hylle av supporterne. Hovedtrener Geir Bakke var åpenbart fornøyd.