Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg nekter å tape på eget gress

Men var heldige som slo Aalesund i kveld.

COACHET: Kjetil Rekdal med direktiver i løpet av kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
COACHET: Kjetil Rekdal med direktiver i løpet av kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Sarpsborg holder liv i sin imponerende hjemmestatistikk. Torsdag ble Aalesund slått 2-0 av laget som verken har tapt poeng eller sluppet inn mål på hjemmebane. Scoringene ble besørget av Øyvind Hoås og Tom Erik Breive i en kamp der gjestene var best til Hoås-scoringen i det 79. minutt. Breive satte punktum tre minutter før full tid. Aalesund spilte mot både sol og vind før pause. Likevel var gjestene lenge et spillemessig hakk bedre enn Sarpsborg. Keeper Joacim Heier sto imidlertid fjellstøtt. Sikker var for øvrig også AaFKs Sten Grytebust i en målløs omgang. Spillemønsteret endret seg lite i starten av 2. omgang. Aalesund kom til mange innlegg, men effektiviteten var dårlig og nevnte Heier en konge i målet. Kjetil Rekdal, treneren med superbyttene, satte etter hvert inn Lars Fuhre og store Sander Post, men målet kom aldri. Heller ikke da Michael Barrantes hadde alle muligheter til å bli matchvinner i det 68. minutt. Skuddet gikk utenfor en fristende og åpen del av målet.
Fjerde Hoås-mål Hjemmelaget flyttet opp laget da drøye 20 minutter gjensto, og sluttoffensiven ga tellende resultat: En corner fra Tom Erik Breive i det 79. minutt ble headet kontant i mål av Øyvind Hoås. Dette var den lange mannens seriescoring nummer fire i år. Dermed er Sarpsborg fortsatt uten poengtap på hjemmebane i år, en imponerende statistikk. Laget passerte samtidig motstander Aalesund og nabo FFK på tabellen. Denne gang var imidlertid resultatet mer imponerende enn spillet. Aalesund måtte tåle sitt første serietap siden 2. serierunde. Tross tapet er AaFK et lag å regne med høyt oppe på tabellen videre i denne sesongen. Laget har mange spennende spillere, men mangler den typiske målscoreren som Tor Hogne Aarøy var før han dro til Japan.

(NTB)

SLØSTE: Aalesund hadde flere store muligheter i kampen, men klarte ikke omsette sjansene til mål. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SLØSTE: Aalesund hadde flere store muligheter i kampen, men klarte ikke omsette sjansene til mål. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media