Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg påførte Sogndal årets tredje strake tap

Best i eget fort.

SCORING:. Jubel og fortvilelse etter at Jo Nymo Matland ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sogndal søndag ettermiddag. Foto: Linn Cathrin Olsen, SCANPIX
SCORING:. Jubel og fortvilelse etter at Jo Nymo Matland ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sogndal søndag ettermiddag. Foto: Linn Cathrin Olsen, SCANPIX Vis mer

Sarpsborg holder stilen og formen på hjemmebane. Søndag ble Sogndal slått 1-0. Det var fortjent og for lite. Jo Nymo Matland ble matchvinner i det 2. spilleminutt.

- Det ble mer spennende enn jeg likte. Men jeg syntes vi vant fortjent etter spill og sjanser, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til TV2.

Ett minutt og 17 sekunder viste kampuret på ærverdige Sarpsborg stadion da kampen fikk sin første og eneste scoring: Venstreback Jo Nymo Matland, ny fra Tromsdalen i år, traff kontant fra 18 meter etter corner fra venstre. 23-åringen står nå med to scoringer og en målgivende så langt, en sterk poengstatistikk for en forsvarsspiller.

Sov Sogndal-laget sov en aning ved baklengsmålet, men våknet til live utover i førsteomgangen. Men presisjonsnivået i angrepsfasen var for dårlig.

Hjemmelaget virket farligere, og Michael Røn burde ha scoret etter 38 minutter, men Sogndal-keeper Nils Kenneth Udjus parerte.

Etter pause festet hjemmelaget et lite, men sikkert grep. Sarpsborg-spillerne klarte å holde ballen langs bakken, gjestene fra Sogndal sendte den ofte for ofte i luftrommet over Sarpsborg stadion. De siste 45 minuttene forble målløse tross mange gode forsøk fra et stadig mer dominerende hjemmelag.

Nummer to Dermed tok Sarpsborg sesongens hjemmeseier nummer to. Det blir neppe den siste. Bortekapasiteten er ikke den samme. Laget er tryggere på hjemlig kunstgress. Søndag var Joackim Jørgensen som vanlig en viktig spiller. Jo Nymo Matland er nevnt, også Øyvind Hoås gjorde mye bra. Han er meget elegant langs bakken til å være en mann på to meter.

- Hoås driver en litt annen idrett enn de fleste andre, skryter Roar Johansen.

Sogndal sliter tungt, seriekamp nummer tre endte som de to første; med tap. I øyeblikket fremstår laget som en klar nedrykksfavoritt for å bruke det uttrykket.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media