Sarpsborg slo Viking i Tippeligaen:

Sarpsborg satset på to unggutter på topp, fikk betalt etter seks minutter

Tannløst Viking tapte.

TIDLIG KALDDUSJ: Her setter Kachi enkelt inn 1-0-målet bak en utmanøvrert Iven Austbø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TIDLIG KALDDUSJ: Her setter Kachi enkelt inn 1-0-målet bak en utmanøvrert Iven Austbø.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg 08 - Viking 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Sarpsborg ga Viking bakoversveis det første kvarteret i solskinnet på Sarpsborg Stadion i dag, og allerede etter seks minutter lå ballen i mål bak Viking-keeper Iven Austbø.

En godt slått corner fant Anders Østli på bakerste stolpe, og headingen hans inn igjen foran mål ble perfekt møtt av Kachi på to meter.

Og det kunne fort blitt mer i minuttene etterpå.

Jonas Lindberg hamret nok en god corner inn i Viking-feltet, men der Østli traff perfekt på den første, bommet han nå grovt da ballen suste forbi panna hans omtrent på målstreken.

- De kommer ut i hundre, og vi sliter litt i begynnelsen, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2.

Dristig satsing

Utover i omgangen roet det hele seg ned. Viking hadde mest ball, mens Sarpsborg fikk gunstige overgangsmuligheter.

- Litt roligere i avgjørende situasjoner så kunne vi hatt flere sjanser også, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 i pausen, vel vitende om at det dristige grepet hans fra start hadde betalt seg.

Bakke hadde nemlig satset på både Mbedule og Kachi fra start og fikk altså se Kachi score sitt første tippeligamål etter seks minutter.

Pausejustering

Jonevret varslet justeringer i pausen. Sarpsborg la seg på sin side dypt og bare ventet.

Det bar omgangen preg av også, eller sagt på en anne måte: Det ville være en gedigen overdrivelse å si at andreomgangen i Sarpsborg bys 1000-års jubileumskamp var en fest.

- Det ble en veldig rar kamp, sier Jonevret.

Ni minutter før slutt holdt Patrick Pedersen på å spolere det lille som fantes av feststemning hos jubilanten også.

Adegbenro kom seg ned til dødlinja og slo fint inn foran mål, men Pedersen hadde de nødvendige centimeterne for korte bein for å skli inn utlikningen.

Dermed ebbet kampen ut med den ene scoringen på tavla og tre poeng til et medaljejagende Sarpsborg som nå klatret til femteplass på tabellen, to poeng bak medaljeplassene.

- Rotete, kan være en god oppsummering. Vi har mye ball, men det ble ikke noe ut av det, sier Viking-kaptein Andre Danielsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer