I FORM: Ole Jørgen scoret på straffe mot gamle lagkamerater da Sarpsborg vant 2-1 over Odd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I FORM: Ole Jørgen scoret på straffe mot gamle lagkamerater da Sarpsborg vant 2-1 over Odd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Runde 23, Sarpsborg - Odd

Sarpsborg-seier da Manchester United så på Krépin Diatta (18)

Tam kamp av det senegalesiske stortalentet da Sarpsborg avanserte til andreplass på tabellen.

  • Sarpsborg - Odd 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Sarpsborg hadde ikke spilt for eget publikum siden 0-0-kampen mot Strømsgodset for én måned siden da de tok imot Odd.

I løpet av den tida har de gått på et real braktap mot Tromsø, samt vunnet mot Vålerenga både i eliteserien og semifinalen i cupen.

Sarpsborgs stortalent Krépin Diatta (18) scoret i begge kampene mot Vålerenga.

Ifølge Max skal blant annet Manchester United og Club Brugge ha tatt turen til Sarpsborg stadion for å se på den ettertraktede unggutten.

- Sarpsborg takket vel pent nei til godt over 20 millioner kroner her i sommer. Jeg regner med at det skal bli mer om ett års tid, sa Max-kommentator Asbjørn Myhre om interessen fra Club Brugge.

- Hvis United er interessert så kan det fort bli det også, kontret Bengt Eriksen.

Ifølge Dagbladets kommentator Morten Pedersen var derimot Manchester United ikke på Sarpsborg stadion for å finsikte signeringen av senegaleseren.

STORTALENT: Krepin Diatta. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STORTALENT: Krepin Diatta. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Innbytterne i fokus

Både Sarpsborgs Nicolai Poulsen og Odds Espen Ruud måtte byttes ut før 25 minutter var spilt, og deres erstattere skulle havne i fokus i en jevnspilt første omgang.

Etter halvtimen spilt hoppet Odd-innbytter Martin Broberg hardt inn i ryggen på Sarpsborg-innbytter Tobias Heintz. Straffe, ifølge dommer Rohit Saggi.

- Jeg synes ikke det er noe å si på det. Han løper rett inn i Heintz, sa Max-kommentator Bengt Eriksen.

Ole Jørgen Halvorsen, som scoret på straffe mot Vålerenga i cupen, gjorde heller ingen feil denne gangen.

Den tidligere Odd-spilleren fintet keeper Sondre Rossbach til venstre hjørne, og skjøt selv i høyre. 1-0 til Sarpsborg.

- Jeg hadde litt sommerfugler i magen, men det gikk greit, sa Halvorsen til Max i pausen. Også han, i likhet med Diatta, scoret i begge kampene mot Vålerenga.

Fem minutter seinere gikk Patrick Mortensen ned i feltet etter en lik situasjon. Ingen straffe denne gangen, ifølge dommer Saggi.

- Han gjør nok riktig i det, konkluderte Bengt Eriksen.

Saken fortsetter under lenken.

Pangstart

I pausen fortalte Sarpsborg-trener Geir Bakke at hans lag ikke makter å spille på resultat - de skulle bare kjøre på. Det tok Sarpsborg-mannskapet til seg.

Allerede tre minutter ut i andre omgang lå den andre kula i Odd-målet.

Amin Askar la flott inn fra høyrekanten mot Kristoffer Zachariassen. Midtbanespilleren stupheadet ballen i mål bak keeper Sondre Rossbach. 2-0.

Men Odd skulle raskt redusere.

Oliver Berg slo en flott corner inn i feltet. Den stanget hjemvendte Elbasan Rashani kontant i nettet. 2-1.

- Moro for matchen. Trekker seg ut og stanger den inn igjen, Rashani, sa Bengt Eriksen om Rashanis smarte bevegelse før målet.

- Mer leken enn effektiv

I det 63. minutt var Odd svært nære utlikning. Berg smalt først ballen inn fra dødlinja. Sarpsborg klarerte rett til Rashani. Målscoreren smalt kula på keeper Anders Kristiansen. Ballen gikk videre inn i en Sarpsborg-spiller som fikk klarert. Kjempesjanse.

Etter 70 minutter spilt fikk Diatta sjansen sin. Etzaz Hussain gikk på en farlig ballmiss på egen halvdel. Matti Lund Nielsen snappet ballen og spilte 18-åringen fri. Diatta avsluttet i steget, men dessverre for senegaleseren vartet Rossbach opp med en fin redning.

Saken fortsetter under lenken.

- Diatta har vært mer leken enn effektiv så langt i matchen, oppsummerte Bengt Eriksen ti minutter før sjansen, og la seinere til at Diatta hadde nok håpet på en bedre kamp.

For Diatta ble det med den sjansen da Jonas Lindberg kom inn for senegaleseren i det 83. minutt.

- For min egen del var det en helt grei kamp. Det er ikke sånn jeg liker å spille, men det blir bedre neste kamp, sa Diatta til Max etter kampen.

- Jeg visste ikke at klubber var her for å se meg. Jeg skal bare fortsette å spille og ha det gøy, sa senegaleseren da han ble spurt om Manchester United-interessen.

Oliver Berg smalt til på overtid via en Sarpsborg-fot, men keeper Kristiansen reddet østfoldingene. Dermed ble det tre poeng på Sarpsborg som med det rykker opp til andreplass på tabellen.

- Det er sånn Odd er

Etter kampen sa Geir Bakke at Sarpsborg vant fortjent. Det var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo uenig i.

- Jeg tror ikke Sondre har én redning i dag. De scorer på én straffe og ett innlegg, mens keeperen til Sarpsborg redder flere ganger. Men det er sånn Odd er. Det er sånn vi har vært i hele år. Vi er ikke farlige, selv om vi er inne i sekstenmeteren, sa Fagermo til Max, som ble påminnet om Diatta-sjansen av Bengt Eriksen like etter.

Han var også irritert på straffen som Martin Broberg lagde i første omgang.

- Vi kan ikke lage den straffen. Det er helt hoderystende å gjøre det, sa Odd-treneren, som ikke syntes det var feil av dommer Rohit Saggi å dømme straffe.