Sarpsborg senket Odd og sikret semifinale-billetten

Patrick Mortensen med dobbel.

Sarpsborg 08 - Odd 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Odd og Sarpsborg 08 møttes i semifinalen cupen i fjor, der Odd vant 5-2. I Tippeligaen har ikke Sarpsborg vunnet siden 25. mai, men i kveld fikk de en opptur - og sikret semifinalebillett i cupen.

- Vi trengte en seier. Det er viktig for laget og byen at den kom på hjemmebane. Jeg er både stolt og rørt. Laget viser veldig god moral, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK.

Hjemmelaget klinte til i åpningen mot Odd, men var svært uheldige allerede etter fem minutter spilt.

Odd fikk frispark i god posisjon utenfor 16-meteren. Et godt lagt frisparket fra Espen Ruud traff en uheldig Anders Trondsen som dekket opp Steffen Hagen - og Sarpsborg-spilleren satte ballen i eget mål.

Zajic utliknet I det tolvte minutt måtte Odd-forsvarer Lars Kristian Eriksen kaste inn håndkledet, og ble tatt av banen med det som så ut til å være en strekk.

Mens Eriksen var på sidelinja, og før Odd hadde fått inn en erstatter, benyttet Sarpsborg 08 sjansen.

Bojan Zajic ble spilt fri inne i boksen, og ballen havnet ettervhert hos Patrick Mortensen - som plasserte utlikningen til side for Sondre Rossback.

I det 34. minutt mistet Odd sin andre vitale spiller for kvelden, da Olivier Occean måtte ut etter å ha fått et kakk på baksiden av hælen.

Sarpsborg fortsatte å presse på og skaper sjanser før pause, med god hjelp fra hjemmepublikummet, men lagene var like langt til pause.
Stanget Sarpsborg i ledelsen Men hjemmepublikummet skulle ikke vente lenge etter pause før det ble mer å juble for i solskinnet i Østfold.

En corner fra Trondsen fant Mortensen på bakerste. Steffen Hagen misset i markeringa, og Sarpsborg-spissen stanget ballen i nettmaskene til ledelse for hjemmelaget.

Etter 2-1-scoringa hadde Sarpsborg ganske god kontroll på kampen, men måtte stå imot et kjør fra telemarkingene mot slutten.

Flere mål ble det ikke, og Sarpsborg vant fortjent - og er klare for semifinale.

- Vi gjør en veldig dårlig 1. omgang og må dessuten gjøre to bytter på viktige spillere. Jeg syntes vi var det beste laget i 2. omgang, men vi klarer ikke å score mål, og vi skal dessuten ikke slippe inn mål på den måten etter en corner, sa Fagermo.

UT: Odds Olivier Occean måtte ut med en skade i første omgang av cupkampen mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UT: Odds Olivier Occean måtte ut med en skade i første omgang av cupkampen mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer