Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg sjokkerte Stabæk med mønsterkontring

Men Gilles Ondo sørget for poengdeling.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): • Sarpsborg 08 - Stabæk 1-1

Martin Wiig sendte Sarpsborg i ledelsen like før pause, men Gilles Ondo utlignet i den andre omgangen og sørget for det med uavgjort på Sarpsborg Stadion.

- Vi er aldri fornøyd med bare ett poeng. Stabæk er et himla godt fotballlag og vi ble løpende litt vel mye i mellom i dag, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til TV2 etter kampen.

Han var fornøyd med arbeidsinnsatsen til sine elever, og roste spesielt målscorer Martin Wiig som har slitt med skade denne uka.

- Martin er fantastisk, og i dag viser han hvilket hjerte han har. Han løp hele tiden i nesten 90 minutter, og var veldig god, sier Johansen.

- Både Wiig, Øyvind Hoås og Magnar Ødegaard var tvilsomme på formiddagen i dag på grunn av sykdom i dag, men alle tre spilte, sa Johansen.

Dominerte Stabæk dominerte nemlig banespillet, men vertene var giftige på kontringene. Det utnyttet de til det fulle fem minutter før pause.

Erik Jonvik slo et frispark lynraskt til en løpende Morten Gievær på venstrekanten. Den tidligere Tromsø-spilleren slo knallhardt inn foran mål, og der hadde Martin Wiig løpt seg fri fra forsvaret.

To meter fra mål var Wiig sikker, og sendte Sarpsborg i ledelsen.

- Vi ble stående litt for lenge å fundere på det frisparket, og de straffet oss for det. Bortsett fra det var jeg veldig fornøy med spillernes innstilling og attityd i dag, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartson til TV2.

Nære for Hoås Stabæk hadde ballen desidert mest, uten å skape de helt store mulighetene. Det nærmeste Stabæk var scoring i den første omgangen var da en Sarpsborg-spiller headet ballen mot eget mål. Heldigvis for Sarpsborg ryddet Matland unna.

Gjestene fortsatte å trille ball i den andre omgangen, men som i første uteble mulighetene.

Isteden var det Sarpsborg som skapte den første muligheten ved Øyvind Hoås.

Den langreiste spissen skjøt på halv volley fra skrått hold, og ballen snek seg like utenfor.

Ondo reddet poeng Kvarteret før slutt fikk Stabæk uttelling for den overlegne ballbesittelsen da Henning Hauger slo et knallhardt innlegg inn i feltet.

Gilles Ondo steg til værs, knuste alle i lufta og stanget ballen i det borterste krysset. En klassescoring.

Stabæk virket piggest i sluttminuttene, men klarte ikke å score flere mål i Østfold og det endte dermed med poengdeling.