BLÅ JUBEL: Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin 1-1-scoring under gruppespillkampen i Europa League mellom Sarpsborg 08 og Malmö. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BLÅ JUBEL: Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin 1-1-scoring under gruppespillkampen i Europa League mellom Sarpsborg 08 og Malmö. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg - Malmö 1-1

Sarpsborg skremte Europa igjen

Sarpsborg viste styrke og muskler i 79 minutter. Så sendte nordmannen Andreas Vindheim Malmö i ledelsen. Men hjemmelaget ble reddet av Ole Jørgen Halvorsen tre minutter før slutt. 1-1 i Sarpsborg.

  • Sarpsborg 08 – Malmö FF 1–1

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 kom ut på banen som gruppeleder da laget møtte Malmö FF i Europa League i kveld. Likevel var det et klart krav i svenske aviser på forhånd: Denne kampen skulle Malmö vinne.

Blant argumentene var den stusselige stadion til Sarpsborg. Storavisa Expressen kalte det for en «skrekkarena». Og Malmö-spiller Rasmus Bengtsson var heller ikke imponert:

- Det er ikke mye som føles som Europa League, erklærte han.

Men da kampen startet var det en fantastisk stemning blant 8022 tilskuere på Sarpsborg stadion. Det sørget ikke minst hjemmelagets publikum for, men også over tusen tilreisende fra Malmö satte preg på atmosfæren.

JUBEL: Malmös Andreas Vindheim jubler for sin 0-1-scoringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
JUBEL: Malmös Andreas Vindheim jubler for sin 0-1-scoringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg jobbet heroisk i 79 minutter og hadde fortjent å lede kampen. Men så viste Malmö seg som dødelig effektiv. Tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim dukket opp på bakerste stolpe og sendte gjestene i ledelsen. Dette så også ut til å bli sluttresultatet. Men tre minutter før slutt utliknet Ole Jørgen Halvorsen til 1-1.

- Vi fikk nesten det vi var ute etter, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke på pressekonferansen etter kampen.

- Vi slapp dem til i første spilleminutt. Ellers skapte de ikke mye. Vi fikk en tellefeil på målet, og ble straffet. Men jeg synes vi var displinerte og gjorde mye riktig.

Målscorer Halvorsen er mellomfornøyd med resultatet.

- Deilig å få en scoring. Men vi skulle gjerne vært foruten det baklengsmålet, sånn at jeg hadde blitt matchvinner i stedet. Det hadde vært toppen av kransekaka, sier han.

- Jeg synes vi var bedre enn Malmö hele veien og skapte trykk på dem. De hadde ballen i perioder, men klarte egentlig ikke å skape noen farligheter.

Reddet mesterlig

Malmös sjanse etter ett minutt kom ved Søren Rieks. Han fikk skyte uforstyrret fra fem-seks meter, men Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasjutin reddet mesterlig. Dette var omgangens desidert største sjanse, og kunne gitt Sarpsborg en skrekkelig start på kampen.

Rashad Muhammed fikk en brukbar sjanse for Sarpsborg ti minutter seinere, men Malmö-forsvaret ryddet unna.

Etter at gjestene åpnet best, tok Sarpsborg over spillet utover i omgangen. Hjemmelaget imponerte med løpsstyrke og kraft i duellene. Dessverre for laget klarte det ikke å produsere de helt store sjansene. Men det gjorde heller ikke Malmö, og dermed sto det 0–0 til pause.

AKTIV PÅ SIDELINJA: Malmö og trener Uwe Rösler kom til Sarpsborg som favoritter, men måtte nøye seg med ett poeng. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
AKTIV PÅ SIDELINJA: Malmö og trener Uwe Rösler kom til Sarpsborg som favoritter, men måtte nøye seg med ett poeng. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg-trener Geir Bakke var rimelig fornøyd med det han hadde sett:

- Vi vant midtbanen utover i kampen. Men vi må bli enda råere i overgangsspillet og på dødballer, sa han i pausen.

Heldige

Sarpsborg tok åpenbart svenskene på senga. I direkterapportene til svenske aviser var gjennomgangsmelodien at Malmö hadde vært heldig som gikk til pause med 0–0.

- Det virker som om Sarpsborg gir blaffen i serien og satser fullt og helt på Europa-spillet, skrev Expressen.

Sarpsborg åpnet også andre omgang godt. Samtidig var det tydelig at Malmö-trener Uwe Rösler hadde fortalt spillerne et sannhetsord eller to. Han likte ikke det han så i første omgang. Ikledd dressbukse og boblejakke var han svært aktiv på sidelinja.

Publikum mente Sarpsborg ble snytt for straffe etter 68 minutter. Muhammed gikk i bakken innenfor 16-meteren, men TV-bildene viste at den polske dommeren, Tomasz Musial, hadde rett da han ikke blåste.

Elleve minutter før slutt skulle Malmö få sin scoring. Andreas Vindheim fikk ballen på bakerste stolpe og lurte den forbi keeper.

Malmö så ut til å vinne kampen. Men tre minutter før slutt ville Ole Jørgen Halvorsen det annerledes og sørget for 1-1.

- Jeg synes ikke Malmö var nevneverdig bedre enn de andre lagene vi har møtt i Europa. De var faktisk litt svakere, sier trener Bakke.

- Hos oss var det masse tendenser. Med litt mer skarphet kunne vi skapt flere målsjanser.

Helhjertet

Malmö-trener Rösler oppsummerer kampen slik:

- Vi scoret et fantastisk mål, og hadde en gyllen mulighet til å vinne. Men Sarpsborg fortjente å få noe ut av kampen. De spilte helhjertet. Vi hadde ikke vår beste dag. Jeg forventer en annen kamp i Malmö.

I den andre kampen i gruppa vant Genk 4-2 borte mot Besiktas. Genk har nå seks poeng, mens Sarpsborg og Malmö har fire. Besiktas har tre poeng.

Håpet om avansement lever for Sarpsborg. To lag går videre fra gruppa.

Tabell
Genk32017-56
Sarpsborg31115-54
Malmö31113-34
Besiktas31025-73