Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jorginho i Chelsea, Premier League 2018/2019

Sarpsborg-spiller om tiden med Chelseas nye stjerne: - Han er jo dritgod

For fem år siden spilte Sarpsborg 08-spiller Matti Lund Nielsen (30) med Chelsea-stjerna Jorginho (26). Han er ikke den eneste superstjerna dansken har vært på lag med tidligere.

GAMMEL LAGKAMERAT: Sarpsborg 08s Matti Lund Nielsen spilte med Chelseas nye stjerneskudd Jorginho i Hellas Verona. Foto: NTB Scanpix
GAMMEL LAGKAMERAT: Sarpsborg 08s Matti Lund Nielsen spilte med Chelseas nye stjerneskudd Jorginho i Hellas Verona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jorginho er som meg, bare bedre! sier Matti Lund Nielsen til Dagbladet og smiler bredt.

I 2012/2013-sesongen spilte Sarpsborg 08s hardtarbeidende midtbanespiller på nivå to i Italia sammen med Chelseas nye midtbanestjerne. Jorginho, den gangen 21 år, har tatt store steg siden da og har imponert stort i sin nye klubb etter overgangen fra Napoli i sommer.

- Han er en klok spiller som slår gode pasninger. I tillegg er han god til å lese spillet. Samtidig er han kreativ. Han har det som trengs for å slå til, sier danske Lund Nielsen om sin gamle midtbanekollega fra tiden i Serie B-klubben Hellas Verona.

Kald straffe

I helgen fikk Chelsea en glimrende start på Premier League-sesongen da de banket Huddersfield 3-0 på bortebane. Jorginho var blant banens beste, og scoret også i sin offisielle Chelsea-debut med et ekstremt iskaldt straffespark.

Jorginho er ikke spilleren som gjør seg bemerket for spektakulære finter eller scoringer, men forrige sesong skapte han seg et navn også utenfor Italia.

I 2017/2018-sesongen var han spilleren i de fem beste ligaene i Europa som slo flest pasninger. Han har også rekorden for flest antall vellykkede pasninger i en Serie A-kamp (182). På samme liste over antall vellykkede pasninger innehar han de åtte neste plassene ...

- Det er ikke tilfeldig at han har endt opp i Chelsea. Han er jo dritgod. Han trener hardt og er ydmyk.

- Du har jo spilt med en del gode spillere opp gjennom i tillegg til Jorginho. Marco Verratti (PSG), Lorenzo Insigne (Napoli), Ciro Immobile (Lazio) ...

- Nå står du bare og name dropper, sier Lund Nielsen og ler, før han blir mer alvorlig:

- Hvorfor blir noen gode og andre ikke? Kjennetegnet til disse gutta er at de arbeider steinhardt. Og da blir man jo god. Det er ingen hemmeligheter. Det finnes ingen hemmelig oppskrift på å bli verdensstjerne, dessverre, sier Lund Nielsen.

Stjernespekket i Pescara

I tillegg var den ferske Arsenal-signeringen Lucas Torreira på vei opp og frem i Pescara da Lund Nielsen var der. Det var i Pescara Lund Nielsen også spilte med Immobile, Verratti og Insigne.

- Det er vanskelig å si om Jorginho er den beste jeg har spilt med, men han er blant topp tre. Alle de du nevner som har tatt steget helt opp hadde en slags naturlig evne til å spille fotball, sier Lund Nielsen, og fortsetter mens han smiler:

- Hvem vet, kanskje Jorginho står i Chelsea og blir spurt om hvordan det var å spille med Matti Lund Nielsen fra Sarpsborg 08?

- Og kanskje dere møter Chelsea og Jorghino hvis dere klarer å kvalifisere dere for Europa League?

- Det hadde vært gøy! Materialforvalteren vår er stor Chelsea-fan, så det hadde blitt helt vilt, sier Lund Nielsen.

Til helga møtes Lund Nielsens gamle venner Jorginho og Torreira til London-derby når Chelsea tar imot Arsenal på Stamford Bridge. Kampen spilles lørdag klokka 18.30.