Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg suverene på eget kunstgress

Banket serieleder Start i sin tredje strake hjemmeseier. Fortsatt uten baklengs.

HJEMMEJUBEL: Sarpsborg er suverene på hjemmebane. I dag ble Start slått 2-0 i den tredje strake hjemmeseieren. Start-trener Knut Tørum til høyre. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
HJEMMEJUBEL: Sarpsborg er suverene på hjemmebane. I dag ble Start slått 2-0 i den tredje strake hjemmeseieren. Start-trener Knut Tørum til høyre. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Tom Erik Breive serverte to ganger da Sarpsborg med mandagens 2-0-seier mot Start befestet rollen som solid hjemmelag. For Start glapp tabelltoppen. Før sesongen sa de blåhvite at nettopp hjemmeformen måtte stemme for å sikre fornyet eliteseriekontrakt. Sarpsborg har tatt ni poeng på sine tre første hjemmekamper i eliteserien. Ingen motstander har maktet å score på det nyopprykkede Østfold-laget. — God statistikk, det. Jeg visste vi ville være gode hjemme. Vi har ikke tapt her på nesten to år. Alt stemmer fra vi kommer på stadion til vi er ferdige. Vi trives her, sa Sarpsborg-trener Roar Johansen til TV 2. Gode igjen Sarpsborg kom til mandagens kamp med 2-5 i sekken mot Strømsgodset. Da stemte lite, men hjemme mot Start var det mye god, offensiv og underholdende fotball. — Vi ønsker å være sånn som dette hver gang. Det fungerte ikke forrige gang, men nå var vi gode igjen, mente Johansen. Michael Røn ga Sarpsborg fortjent ledelsen etter fem minutter. Vertene innledet med flere sjanser, og etter et innlegg fra Tom Erik Breive kunne Røn heade inn 1-0-scoringen. Breive var også servitør da Øyvind Hoås punkterte kampen et minutt før slutt. Angriperen var sist på en god corner fra Breive. Først trodde man det var stopperen Ole Christoffer Heieren Hansen som satte inn 2-0-målet, men reprisene viste at Hoås nettet for tredje gang denne sesongen. — Det gikk ikke, medga Start-trener Knut Tørum. Ikke gode nok Sørlendingene innledet svakt, men hevet seg utover i første omgang, uten å kunne ta vare på sjansene sine. Dermed forsvant serieledelsen for de gulsvarte. — Vi hadde sjansen til å snu det og komme inn i kampen, men tok ikke vare på sjansene. Gutta gjorde et ærlig forsøk, men vi var ikke gode nok, mente Tørum. Han er trener på oppsigelse. Neste sesong får han ikke trene laget som før den femte serierunden ledet eliteserien. — De kom litt for lett til poengene i dag, sa Tørum til TV 2. Da lagene møttes i 2008, vant Start begge kampene. Det gjorde sørlendingene også da de møtte gamle Sarpsborg Fotballklubb i 1974, sist byene møttes på øverste nivå i norsk fotball. Det var samme sesong som den tradisjonsrike Østfold-klubben sist var oppe i det gjeveste selskap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media