Eliteserien: Sarpsborg 08 - AaFK

Sarpsborg tok viktig seier i medaljekampen. AaFK kjemper for tilværelsen

Snart avgjøres alt i Eliteserien

Sarpsborg  20171119.
Sarpsborg 08s spillere jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Aalesund på Sarpsborg stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Sarpsborg 20171119. Sarpsborg 08s spillere jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Aalesund på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg 08 - Aalesunds Fotballklubb 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Nedrykksdramaet i Eliteserien kommer til å vare til siste spark på ballen i siste serierunde.

Viking har allerede tatt farvel med landets øverste nivå, men Aalesund og Sogndal kjemper fortsatt en innbitt kamp for å overleve i divisjonen.

Etter søndagens runde er ingenting avgjort, og spenningen om hvem som får fornyet kontrakt lever videre. Både AaFK og Sogndal står med 29 poeng, men ålesunderne ligger foran på målforskjell, og innehar foreløpig den viktige kvalikplassen.

- Situasjonen er nesten uforandret siden før kampen, og det blir jevnt helt inn. Jeg håper vi trekker det lengste strået, sier AaFK-keeper, Andreas Lie, til Eurosport etter kampen. Sogndal spilte 1-1 i sin kamp mot Stabæk.

Kan ta sølvmedalje

For Sarpsborgs del er det medaljekamp som gjelder, og søndagens tre poeng var svært viktige med tanke på at Molde og Strømsgodset også vant sine kamper.

Sarpingene ligger på 3. plass, tre poeng bak Molde. De to møtes i siste serierunde, i en kamp som blir direkte avgjørende for hvem som tar sølvmedaljen i Eliteserien.

I desember skal Sarpsborg spille cupfinale mot Lillestrøm, i det som kan bli en stor triumfsesong for østfoldslaget.

Sarpsborg press

På Sarpsborg stadion var det hjemmelaget som var det førende laget de første 45 minuttene.

Men allerede etter to minutter var gjestene fra Ålesund centimeter unna å ta en tidlig ledelse. Sondre Fet slo ballen inn i feltet langs bakken, Mustafa Abdellaoue hoppet over, og den endte hos Thanasis Papazoglou. Den høyreiste grekeren blåste imidlertid ballen en liten halvmeter over målet.

Derfra og ut omgangen var det Sarpsborg som presset på. Vertene kom til flere sjanser, men AaFK klarte å avverge gang på gang. Nærmest kom Sarpsborg etter 12 minutter, men en våken Bjørn Helge Riise fikk reddet på strek, da han headet bort ballen.

Scoring

Sarpsborg oppretthold trykket mot AaFKs mål og to minutter etter pause fikk de uttelling.

Joachim Thomassen banket til fra distanse, og Andreas Lie måtte gi retur. Den gikk rett til Patrick Mortensen, som fikk avsluttet. Forsøket gikk imidlertid rett på Lie, men keeperen ga en ny retur, og denne gangen fikk dansken satt ballen i nota.

- Det første skuddet går via et par bein, slik jeg ser det. Jeg må gi retur og det blir mål. Jeg synes vi er godt med i store deler av kampen, men etter at vi blir redusert til ti mann, blir det en kamp for å minimere tapet, forteller Lie.

Et kvarter ut i omgangen hadde Mortensen muligheten til å doble ledelsen, men denne gangen fikk Lie avverget uten at ballen gikk tilbake til spissen.

Utvisning

Midtveis i omgangen ble vondt til verre for gjestene. Først fikk Kaj Ramsteijn gult kort for å ha felt Krépin Diatta. Deretter fikk nederlenderen et nytt gult kort for å rive ned samme mann. Hans niende gule kort for sesongen.

Det betyr at han mister sesongens siste kamp mot Strømsgodset. Det samme gjør midtstopperkollega Oddbjørn Lie, som fikk sitt tredje gule kort for sesongen.

Som i resten av kampen, var det Sarpsborg som var det førende laget de resterende 20 minuttene etter utvisningen. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å øke ledelsen, og det endte med en komfortabel 1-0 seier på Sarpsborg stadion.

I sisteserierunde tar AaFK imot Strømsgodset, mens Sogndal skal være verter for Vålerenga. Da avgjøres det hvem som rykker ned og hvem som får muligheten til å sikre plassen gjennom kvalifisering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer