STORSPILTE: Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr stod som en rosa panter mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORSPILTE: Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr stod som en rosa panter mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg-treneren om sin egen keeper: - Hæ? Hadde han rosa drakt?

Kerr prøvde ut dristig bekledning i Molde.

MOLDE (Dagbladet): Rosa er en fin farge. Det synes i hvert fall mange unge jenter - og Sarpsborgs keepergigant Duwayne Kerr.

Rosa er ikke den mest brukte fargen på fotballdrakter, men i blant manifesterer fargen seg også på gressmatta. Blant annet gjorde Follo suksess med sine rosa drakter i sitt cupeventyr i 2010.

Men å ha både rosa drakt, shorts, sokker og sko, har neppe forekommet før. Inntil i går. Da kjørte nemlig Kerr til med kun rosa plagg i 0-0-kampen mot Molde.

Det fungerte mesterlig. Kerr stod en glimrende kamp i Sarpsborg-buret, holdt nullen mot desperate moldensere og sikret sarpingene et viktig bortepoeng på Aker Stadion.

- Det kan godt hende at det har en effekt å ha slike spesielle drakter. Man legger jo merke til det. Det er ikke utenkelig at det kan ha en mental effekt og forvirre spissene litt, sier Moldes Mattias Moström til Dagbladet.

- Men jeg tror ikke det var derfor vi ikke scoret. Kerr er en god keeper. Jeg bryr meg ikke så mye om hvilken draktfarge han har, sier svensken.

Bakke fikk det ikke med seg Det gjør heller ikke hans trener, Geir Bakke. Faktisk hadde han - utrolig nok - ikke fått med seg at hans keeper stilte i helrosa mot Molde.

- Hæ? Hadde han rosa drakt? spør Sarpsborg-treneren når Dagbladet tar opp temaet.

- Ja, så ikke du det?

- Haha, nei. Hvorfor skal jeg tenke over det? Jeg bryr meg vel ikke om hvilken farge han har på keeperdrakta, sier Bakke.

- Så det var ikke et triks for å psyke ut Molde-spissene?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg vet ikke hvorfor han hadde den draktfargen i dag, men det er det vel kleskolleksjonen vår som bestemmer, svarer Sarpsborg-sjefen.

Fornøyd Kerr Hovedpersonen selv var imidlertid godt fornøyd med valget.

- Jeg kledde det godt, gjorde jeg ikke? sier Kerr og ler.

- Det er jo gøy å skille seg litt ut. Hvem vet, kanskje det kan være med å forvirre og psyke ut spissen. Det er ikke utenkelig det, håper jamaicaneren.

Draktfarge eller ikke, Kerr ble en slags helt da Sarpsborg 08 holdt nullen og tok et sterkt bortepoeng i Molde.

- Kerr var god, og jeg er godt fornøyd med prestasjonen vår. Samtidig trenger vi seirer. Derfor er vi ikke helt fornøyde, forteller Bakke.

- Vi skammer oss ikke over uavgjort borte mot Molde, men vi hadde trengt litt marginer i slike jevne kamper. Det hadde vært skikkelig deilig om vi kunne vunnet en slik kamp som bikker, sier Sarpsborg-treneren.

Nå venter en tøff og spennende høst for sarpingene med både nedryksstrid og cupsemifinale.

- Det kan bli en thriller utover høsten. Det er gøy å spille slike kamper. Det gleder vi oss til, sier Bakke.