Sarpsborg utliknet tre ganger mot Vålerenga

Sikret 3-3 på overtid.

•Sarpsborg 08 - Vålerenga 3-3 (1-2)

SARPSBORG (Dagbladet): Vålerenga ledet tre ganger, men Sarpsborg kom tilbake hver gang, og fikk til slutt med seg ett poeng på overtid.

- Når vi leder tre ganger er det jævla bittert å tape poeng. Vi er som vanlig tre mann rundt ham når han får skyte, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til C More rett etter kampen.

Hjemmelagets kaptein var mer fornøyd.

- Først og fremst rundspiller vi Vålerenga. Vi tvinger dem tilbake. Vi spiller underholdende å gøyal fotball, sier Sarpsborgs kaptein Christian Brink.

Berre-dobbel Veteranen Berre har virkelig funnet stormformen. Oslo-gutten scoret begge Vålerengas mål før pause.

Og godt er det. For Vålerengas spisser hadde kun produsert tre av lagets ni mål (nest minst i eliteserien) før kveldens kamp mot Sarpsborg.

Torgeir Børven var i kanonform før årets sesong, men har ikke scoret siden 1.april. Vålerenga har slitt framover.

Måltyv Da er det godt at Berre har våknet.

Først var veteranen på riktig sted til riktig tid etter seks minutter. VIF spilte seg elegant gjennom forsvaret, og veteranen var iskald foran kassa da Jan Lecjaks slo ballen knallhardt ut igjen i feltet.  Berre fikk stå helt alene da han pirket ballen inn på direkten.

Men Berre ga seg ikke der. Igjen var veteranen akkurat der han skulle være igjen etter 45 minutter. Jan Lecjaks slo et frispark inn i feltet, og der lurte Oslo-gutten. Han fikk stå helt alene og stanget Vålerenga opp i ledelsen med et perfekt hodestøt.

Sarpsborg følte seg nok snytt etter den første omgangen.

Hjemmelaget fikk kampens første sjanse da Claes Jørgensen kom seg fri på Sarpsborgs høyrekant. Høyrebacken slo et hardt innlegg langs bakken. Thorarinsson kom stormende, men fikk ikke avsluttet ordentlig.

Vålerenga var gode på kontringer. Børven og Berre hadde hver sin gode sjanse til å doble ledelsen.

I stedet var det Sarpsborg som tok over på eget gress.

Elyounoussi-show Mohamed Elyounoussi fikk en god overgangsmulighet da han kombinerte fint sammen med Martin Wiig på midtbanen. Elyounoussi stormet mot kassa, men greide ikke å avslutte.

Det var fart i Sarpsborg-angrepet da de kom framover.  Claes Jørgensen og Mohamed Elyounoussi bydde opp til dans gang på gang, og da han ikke Vålerenga-forsvaret med.

Belønningen fikk de etter 38 minutter.

Igjen var det Elyounoussi som startet angrepet. Unggutten forsøkte seg med et skudd, som gikk via et Vålerenga-bein og fant Thorainn Valdemarsson på bakre stolpe. Islendingen fikk en enkel oppgave på åpent mål.

Sarpsborg fikk inn et ekstra gir etter målet, og det luktet et mål til for hjemmelaget.

Men det var Vålerenga som kunne ta med seg ledelsen til pausen etter at Berre stanget inn 1-2.

Elegant angrep - Hold på hatten! oppfordret Sarpsborg-trener Brian Deane via C More i pausen. Han fortalte at laget hadde fått beskjed om å trå til så det suste i andre omgang.

 RINGREV:  Morten Berre  var akkurat der han skulle være da han sendte Vålerenga opp i ledelsen.Duwayne Kerr (i rødt) og Jeremy Berthod (t.h.) fortviler.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
RINGREV: Morten Berre var akkurat der han skulle være da han sendte Vålerenga opp i ledelsen.Duwayne Kerr (i rødt) og Jeremy Berthod (t.h.) fortviler. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Og Sarpsborg ga seg ikke. Eter en rolig start på den andre omgangen kriget laget inn utlikningen etter 60 minutter.

Og for et nydelig spill det var:

Thorarinsson hoppet over en pasning og stakk i bakrommet. Breive slo så en lekker pasning til islendingen som klinket ballen bak Kongshavn i Vålerenga-buret. VIF-forsvaret hang ikke med.

Men lite hjalp det. Sarpsborg lakk som en sil bakover.

Utlikning på overtid Sarpsborg stormet videre i angrep. Men igjen var det Vålerenga som scoret. Laget fikk komme til altfor enkelt, og Sarpsborg var altfor dårlige bakover i banen.

Ingen greide å komme opp i press på Daniel Fredheim Holm, som fikk gå og gå fra midtbanen. Vingen fyrte et skudd fra tjue meter som sneik seg inn bak Sarpsborg-keeper Kerr.

Sarpsborg ga seg aldri. Utlikningen kom på overtid. Hjemmelaget presset fram en corner.

Etter mye klabb og babb endte ballen i beina til Berthod på fem meter. Franskmannen var iskald, og sendte inn utlikningen for Sarpsborg.

Straffe? Sarpsborg følte seg dessuten snytt for et straffespark mot slutten av kampen. Magnus Sylling Olsen ble lagt i bakken av brystkassa til Kristofer Hæstad.

- Jeg synes det var straffe. Vi ber ikke om rettferdighet, bare om konsekvent dømming, sier Sarpsborg-trener Deane.

Deane var for øvrig fornøyd med poeng på bakgrunn av kamputviklingen.

- Jeg er glad for ett poeng. Vi måtte krabbe ut av senga tre ganger i dag på grunn av tidvis naivt forsvarsspill. Men jeg vil ikke skjelle ut spillerne. De gir alt, og de tar et fortjent poeng til slutt. Jeg syntes vi spilte en bedre kamp, sier Deane til C More.

Vålerengas trener Kjetil Rekdal sier at han er bitter og skuffet over å ha sluppet inn på overtid, men heller ikke han er så aller verst fornøyd med kampen likevel.

- Det bølget voldsomt fram og tilbake, så jeg er ikke misfornøyd. Vi begynner å score mål framover. Det er første gang vi har scoret tre mål i år. Hadde vi spilt ut kontringene våre i første omgang, kunne vi ledet 2-0 og kanskje 3-0 også.  Men jeg synes Sarpsborg er et bra lag, de spiller god fotball, sier Rekdal til C More.