SVAKT KEEPERSPILL: 0-1-scoringen til Strømsgodset ved Lars-Christopher Vilsvik var av typen Sarpsborg 08-keeper Joacim Heier bør stoppe.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SVAKT KEEPERSPILL: 0-1-scoringen til Strømsgodset ved Lars-Christopher Vilsvik var av typen Sarpsborg 08-keeper Joacim Heier bør stoppe. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Sarpsborgs mareritt fortsetter

Klarte uavgjort mot Godset, men står med 14 seriekamper uten seier.

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 - Strømsgodset 1-1.

Sarpsborg 08 kom inn i årets Tippeliga med det minste budsjettet av alle lagene, men klinte til å åpningskampen på eget gress, og banket Molde 3-0.

Roar Johansens menn viste gode takter i april og begynnelsen av mai, men etter 2-0-seieren hjemme mot Aalesund 19. mai, har det gått fullstendig galt for østfoldingene.

De har sanket med seg noen poeng her og der, men ikke klart å ta en eneste trepoenger.

Det klarte de ikke i kveld heller.

- Det er lenge siden vi har scoret mål og tatt poeng, så vi brøt en barriere i kveld. Vi skal glede oss over det ene poenget, og vi var gode i første omgang. Da viste vi litt av noe som ligner godt spill, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen, ifølge NTB.

Han har på ingen måte gitt opp å berge plassen i debutsesongen i eliteserien.

- Det er lenge til første søndag i advent, slår han fast

Startet best
Sarpsborg startet riktignok best på eget gress mot Strømsgodset. Det var bare spilt knappe fem minutter da bare en klasseredning fra Adam Larsen Kwarasey, hindret hjemmelaget i å ta ledelsen. Øyvind Hoås slo en strålende stikker fram til Tom Erik Breive, men avslutningen ble altså stoppet av Kwarasey.

Det skjedde lite det neste kvarteret, men Godset-keeper Kwarasey satte en støkk i egne fans og lagkamerater etter 18 minutter, da han bommet på et tilbakespill fra Lars Christopher Vilsvik. Ballen hadde imidlertid ikke nok fart til å rulle i nettet bak ham, og Kwarasey slapp med skrekken.

Godset kunne kommet til sin første gode mulighet halvveis i første omgang. Øyvind Storflor gjorde et glimrende forarbeid langs venstrekanten. Driblefanten tok seg helt ned til dødlinja, før han la ballen perfekt langs bakken til Muhamed Keita. Godset-spissen rotet det imidlertid til for seg selv, og da han skulle skyte fra sekstenmeterstreken, bommet han på ballen med venstrebeinet, og traff den isteden med stambeinet.

Hjemmelagets andre mulighet kom etter en halvtimes spill. Øyvind Hoås slo en strålende langpasning over et Godset-forsvar i ubalanse. På bakre stolpe ventet spissmakker Martin Wiig, som tok ned ballen perfekt. Avslutningen fra spiss vinkel gikk imidlertid et godt stykke utenfor Kwaraseys lengste stolpe.

Svakt keeperspill
Etter at kampen hadde vippet mye fram og tilbake, var det typisk nok for et Sarpsborg i motgang, Godset som tok ledelsen. Etter litt fram og tilbake, klinket Lars Christopher Vilsvik til fra kanten av sekstenmeter. Ballen flakket noe i lufta og spratt i bakken like før keeper Joachim Heier, men 08-keeperen burde likevel reddet skuddet fra Strømsgodsets venstreback.

Innledningen av 2. omgang var preget av mye kriging mellom de to sekstenmeterboksene, og det var ingen ordentlige avslutninger på mål, før Morten Giæver testet skuddfoten etter 57 minutters spill. Det harde skuddet gikk imidlertid rett på Adam Larsen Kwarasey, som hadde få problemer med å holde ballen.

Avslutningen ga uansett Sarpsborg blod på tann, for bare to minutter seinere kom utligningen. Etter et innlegg fra venstre, gikk Øyvind Hoås og Glenn Andersen opp i en duell dypt inne i Godsets sekstenmeter. Ballen ble headet av en av dem — sannsynligvis Andersen — og i en høy bue over Larsen Kwarasey og i mål. Selvmål eller ei, stadion eksploderte for fornyet håp om både seier og overlevelse i Tippeligaen.

Til tross for utlikningen, tok Strømsgodset mer og mer over fra midten av 2. omgang. Anders Konradsen sendte Joachim heier i full strekk, før Øyvind Storflor var nær ved å score på et frispark fra 20 meter. Også det ble reddet av keeper Heier.

Bølget fram og tilbake
Etter 70 minutter var Konradsen nær igjen. 08 sleit med å klarere etter et Godset-innlegg, og ballen havnet hos U21-landslagsspilleren, som banket til fra 16-17 meter. Kula ble imidlertid blokkert av en Sarpsborg-forsvarer, og sneik seg noen centimetre over tverrliggeren.

Noen centimetre over tverrliggeren var ballen på nytt noen minutter seinere, da Godset-innbytter Ola Kamara forsøkte å curle inn et skudd fra drøyt 20 meter, men skuddet gikk altså rett over.

Med ti minutter igjen, ville Mohammed Abu også være med i nestenklubben. Utleiespilleren forsøkte egentlig på et innlegg fra venstresiden, men ballen spratt oppå Heiers tverrligger og ut over dødlinja.

Kampen gikk fram og tilbake i bølger de siste minuttene, men ingen av lagene maktet å skape noen skikkelige sjanser.

Det betyr at Strømsgodset er i ferd med å bli uavgjortspesialister.

- Vi må slutte å snakke om medaljer. Er vi gode nok, så fortjener vi dem, men vi leverte en begredelig første omgang, og vi scoret på vår eneste sjanse. Det bedret seg noe etter pause. Derfor er vel 1-1 helt greit, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Sarpsborg har minst sju tær i Adeccoligaen.

Sju poeng opp til sikker plass, og med én kamp mindre spilt enn Sogndal, krever en formidabel sluttspurt, om det skal bli Tippeligaspill også neste år.