Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarri forlater Chelsea, Juventus neste

Premier League-klubben Chelsea bekrefter at manager Maurizio Sarri forlater klubben. Italieneren går til Juventus.

NY KLUBB: Maurizio Sarri forlater Chelsea til fordel for Juventus. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB scanpix.
NY KLUBB: Maurizio Sarri forlater Chelsea til fordel for Juventus. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB scanpix. Vis mer

Dermed ble det med kun en sesong for Sarri i London. Han førte klubben til tredjeplass i serien og sikret det blå London-laget seier i Europaligaen.

Søndag bekreftet Chelsea at Sarri forlater klubben. Han skal ha skrevet under en treårskontrakt med den italienske Serie A-klubben Juventus.

- Vi snakket sammen etter Europa League-finalen. Maurizio gjorde det klart hvor lyst han hadde til å returnere til hjemlandet. Han synes det er viktig å være nærmere familien, og for velværen til foreldrene sine følte han at det var nødvendig å bo nærmere, sier Chelsea-direktør Marina Granovskaia i en pressemelding publisert på klubbens hjemmesider.

- Den største jobben

Sarri har fått kritikk fra deler av fansen gjennom sesongen, men sørget for at klubben ikke gikk troféløse ut fra årets sesong.

- Vi takker Maurizio for alt arbeidet han og hans assistenter har gjort gjennom sesongen, og for seieren i Europa League, i tillegg til nok en cupfinale og tredjeplass i ligaen.

- Vi ønsker samtidig å gratulere ham med den største jobben i Serie A, og ønsker han lykke til i framtida.

Også Juventus bekrefter på sine hjemmesider at avtalen er i boks. Sarri har signert en treårskontrakt med «Den gamle dame».

Lampard inn?

Juventus har sin nye manager på plass, men Chelsea står altså foreløpig uten en sjef.

Det har imidlertid lenge gått rykter om at Frank Lampard kan returnere til klubben. 40-åringen spilte for Chelsea mellom 2001 og 2014, og regnes som en legende i London-klubben. Som spiller var Lampard verdens kanskje aller mest målfarlige midtbanespiller, og etter at han la skoa på hylla har han arbeidet som manager i Derby.

Lampard har kun jobbet som manager i ett år, men skal være høyaktuell som Sarris erstatter. Derby kom seg helt til playoff-finalen denne sesongen, men det var Aston Villa og ikke Lampards menn som sikret opprykket til Premier League. Om ryktene bærer sannhet kan engelskmannen likevel bli å se på managerbenken på øverste nivå kommende sesong.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling