Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal slo Chelsea

Sarri raste etter Chelsea-tap: - Jeg er ekstremt sint

Alexandre Lacazette og Laurent Koscielny sikret 2-0 for Arsenal mot Chelsea i London-derbyet lørdag. Dermed er kampen om den viktige fjerdeplassen vidåpen.

SINT: Maurizio Sarri raste mot egne spillere etter tapet mot Arsenal. Foto: NTB scanpix
SINT: Maurizio Sarri raste mot egne spillere etter tapet mot Arsenal. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med seieren drar det seg til i toppen av Premier League-tabellen. I likhet med Manchester United står Arsenal med 44 poeng mot fjerdeplasserte Chelseas 47.

Chelsea-manager Maurizio Sarri var rasende på egne spillere etter tapet.

- Jeg er ekstremt sint, veldig sint. Vi taper på grunn av mentaliteten vår. Det kan jeg ikke akseptere. Vi hadde et liknende problem mot Tottenham. Det ser ut som denne spillergruppa er ekstremt vanskelig å motivere,

Arsenal åpnet i et skyhøyt tempo og skapte tidlig flere store sjanser ved blant andre Pierre-Emerick Aubameyang og Koscielny.

De røde og hvite presset høyt med mange spillere, og etter 14 minutter fikk de lønn for strevet. Etter en kort corner slo Héctor Bellerín inn til Lacazette. Franskmannen vendte opp og fra hjørnet av femmeteren hamret han inn ledelsen i det nærmeste hjørnet. Det var hans åttende scoring for sesongen.

Skulder-mål

Chelsea overtok initiativet, men sju minutter før pause fikk Arsenal frispark på høyresiden. Ballen ble slått på bakerste, der Sead Kolasinac headet ballen ned til Sokratis. Han lempet ballen inn bak Chelsea-forsvaret, der midtstopperkollega Koscielny forsøkte å heade ballen i mål.

Franskmannen bommet med hodestøtet, men til hans og Arsenals store glede traff ballen skulderen og gikk i mål bak Chelseas sisteskanse Kepa. Med scoringen ble han Arsenals første forsvarer til å score 20 mål i Premier League, ifølge statistikktjenesten Opta.

Sekunder før pause var kun stolpen i veien for en Chelsea-redusering da Marcos Alonso headet en corner mot mål. Ettersom headingen ikke teller, sto de blåkledde med null skudd på mål i løpet av de første 45 minuttene.

Etter en forrykende første omgang der Arsenal var det førende laget, gikk Chelsea ut med ny giv i annen omgang.

Bellerin ut med skade

De presset høyt og hadde ballen soleklart mest, men igjen var det Arsenal som sto for sjansene. Drøye 20 minutter før slutt gikk hjemmelaget derimot på en stor smell, da høyreback Bellerin måtte ut med skade. Spanjolen holdt seg til kneet og vred seg i smerte etter at han så ut til å ha tråkket feil.

Chelsea satte innpå stjerneskuddet Callum Hudson-Odoi, men 18-åringen klarte ikke å snu det for gjestene. Chelsea presset på for redusering, men kampen ebbet ut og Arsenal tok tre meget viktige poeng mot tabellnaboen.

Med seieren knappet de innpå Chelsea, som innehar den viktige 4.-plassen. Mellom London-rivalene skiller tre poeng. Resultatet gjør at også Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United kun er tre poeng bak plassen som gir mesterligaspill neste sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!