Soccer Football - Premier League - Chelsea v AFC Bournemouth - Stamford Bridge, London, Britain - September 1, 2018 Chelsea's Pedro celebrates scoring their first goal with Cesar Azpilicueta and team mates  REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix
Soccer Football - Premier League - Chelsea v AFC Bournemouth - Stamford Bridge, London, Britain - September 1, 2018 Chelsea's Pedro celebrates scoring their first goal with Cesar Azpilicueta and team mates REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpixVis mer

Chelsea vant 2-0 mot Bournemouth

Sarris superbytter sikret seier for Chelsea

Chelseas perfekte sesongstart fortsatte etter en solid seier hjemme over Bournemouth, mye takket være Sarris bytter.

  • Chelsea - Bournemouth 2-0 (0-0)

Chelsea fikk det tøft mot et formsterkt Bournemouth-lag hjemme på Stamford Bridge, men to gode bytter av Maurizio Sarri vippet kampen i Chelseas favør.

Alvaro Morata har ikke vært noen suksess i Chelsea-trøya til nå og sammen med Willian ble Spania-spissen ofret før halve andre omgang var spilt.

Erstatterne Olivier Giroud og Pedro stod for kampens første mål etter strålende samarbeid og derfra og inn var det ikke lengre tvil om hvor poengene skulle ende opp.

Eden Hazard stortrivdes etter Chelseas ledermål med større rom å angripe og det var verken overraskende eller ufortjent da belgieren doblet blåtrøyenes ledelse og trygget Chelsea-seieren.

Sarris spillestil begynner å ta grep hos Vest-londonerne og flere av lagets angrep holdt høyt nivå, deriblant de to målgivende angrepene.

Dermed er Chelsea fortsatt uten poengtap med fire strake seire i ligaen.

Sjansefattig første omgang

Chelsea dominerte som ventet banespillet på hjemmebane, men møtte et Bournemouth-lag som forsvarte seg tett og kompakt.

Bournemouth og King var ikke ufarlig på Stamford Bridge. Gjestene fra sørkysten var giftige på kontringer og Dan Gosling hadde kampens første gode skuddmulighet etter en dødball kvarteret ut i oppgjøret.

Hovedstadslagets kombinasjoner satt bedre og bedre utover i kampen og særlig backene Azpilicueta og Alonso kom seg ofte til gode innleggsposisjoner på overlapper.

Det var Bournemouth som hadde omgangens største mulighet. Et innlegg fra venstre fant Callum Wilson inne i boksen, men spissen fikk ikke avslutningen under tverrliggeren. En kjempesjanse for Wilson.

Chelsea slet med å komme til store muligheter, men i det kampuret viste 45 minutter viste hjemmelaget seg skikkelig frem. En overgang drevet fram av N'golo Kante endte med en skuddsjanse fra 16 meter for Marcos Alonso, men med feil bein gikk avslutningen hans i stolpen og ut.

Innbytterne gjorde forskjellen

Etter pause var det mer Chelsea og igjen var det duoen på Chelsea venstreside som skapte sjansen. Eden Hazard dro seg fri inne i feltet og serverte til venstreback Alonso, som denne gangen fikk avslutte med godfoten, men Asmir Begovic vartet opp med en gode redning.

Bare tre minutter seinere var det Bournemouth som kunne vært i tet. Nathan Aké sneik seg fri på en corner og fikk en tå på ballen fra to meters hold. Dessverre for nederlenderen og resten av «the Cherries» forsvant ballen en meter over tverrliggeren.

Maurizio Sarri var ikke fornøyd med hva laget fikk til offensivt og tok ut ineffektive og usynlige Alvaro Morata og Willian. Inn for dem kom Olivier Giroud og Pedro.

Det skulle vise seg å være en strålende beslutning av Chelseas italienske manager. De to innbytterne kombinerte fint foran Bournemouths 16 meter og Pedro hamret ballen i Begovics venstre hjørne bare sju minutter etter han kom på banen.

Kampen åpnet seg mer og mer opp etter målet og det var bare et tidsspørsmål før Chelsea og Hazard skulle utnytte det. Igjen var det Chelseas farlige venstreside som sto bak angrepet da Chelsea doblet ledelsen.

Hazard fant Alonso inne i feltet, fortsatte løpet sitt og fikk igjen ballen og avsluttet kontant med venstre under Begovics utstrakte bein. Dermed var de tre poengene i boks for Chelsea som holder følge med Liverpool på tobben av tabellen.