Sastre forlater Hushovd og co

Går fra Cervélo til Geox.

BYTTER BEITE: Carlos Sastre bytter lag vekk fra Thor Hushovds Cérvelo etter denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
BYTTER BEITE: Carlos Sastre bytter lag vekk fra Thor Hushovds Cérvelo etter denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTUREVis mer

||| (Dagbladet): Den spanske sykkelstjernen Carlos Sastre forlater Thor Hushovds Cervélo TestTeam etter denne sesongen, og skal kjøre for det nye Geox-laget neste år.

Det bekrefter han selv på sine nettsider.

- Tilliten de har vist meg helt siden vi begynte å snakke sammen har vært det viktigste, men bakgrunnen og erfaringen til lederne betydde også noe. De har vært i sykkelsporten i årevis, sier Sastre.

Omstridt sjef
Geox-laget ledes av Mauro Gianetti, og tar over sponsoravtalen Footon-Servetto har stått bak denne sesongen.

Gianetti tok forøvrig selv over 30 seire i sin proffkarriere, men har også vært i søkelyset i forbindelse med mindre hyggelige sider av sykkelsporten.

Under Tour de Romandie i 1998 sto han av under en etappe, før han senere mistet bevisstheten. Han ble tatt til sykehus og lå i livsfare i 10 dager, uten at legene klarte å finne årsaken.

I etterkant ble det åpnet dopingetterforskning av Gianetti, på grunn av mistanke om at han hadde mottatt blodoverføringer for å øke oksygenopptaket.

Lite vellykket år
Cervélo-karrieren til mannen som i motsetning til Gianetti har fått tilnavnet «Mr. Clean» slutter altså dermed etter to år.

Sastre vant Tour de France i 2008, men ble tidlig hektet av i årets ritt. Hans håp om å hevde seg i kampen om sammenlagtseieren gjorde ham til delt kaptein med poengsugne Thor Hushovd, men det grepet har til tider har gjort lagarbeidet synlig vanskelig.

Spanjolen lover likevel å kjøre resten av sesongen med fullt fokus på å gjøre det bra for Cervélo.

- Denne avgjørelsen endrer ingenting når det gjelder deltakelsen min i Spania Rundt. Den gjør meg heller enda mer sulten på å kjempe hardt i et løp jeg har mye respekt og kjærlighet for, sier Sastre.

- Nå håper jeg bare at laget gir meg muligheten til å kjøre sammen med lagkamerater som vil kjempe like hardt for det som meg, sier han.