- Sastre vant Touren på grunn av oss

Men han kommer aldri til å innrømme det, påstår Andy Schleck.

EKS-TEAM: Andy Schleck med armen rundt lagkamerat og 2008-vinner av Tour de France, Carlos Sastre.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
EKS-TEAM: Andy Schleck med armen rundt lagkamerat og 2008-vinner av Tour de France, Carlos Sastre.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

- Hadde det ikke vært for oss, hadde ikke spanjolen Carlos Sastre vunnet Tour de France, påstår Andy Schleck.

- Han var heldig og hadde bra lagkamerater. Selv om han aldri vil innrømme det vant han Tour de France på grunn av oss, sier yngstebror Schleck til cyclingnews.com.

Carlos Sastre glimret til en gang i Tour de France i 2008. Det var da han angrep opp klassiske Alpe d?Huez. I resten av rittet var han bra med på fjelletappene og tapte ikke så mye som vanlig på den avsluttende tempoetappen.

Sastre og brødrene Andy og Fränk Schleck var lagkamerater med Kurt Asle Arvesen i det danske CSC-laget ledet av Bjarne Riis. Noe varig vennskap etter at syklistene har gått hver til sitt er det ikke blitt.

Schleck-brødrene skal denne sesongen sykle for det nye Luxembourg-baserte Leopard Trek-laget.

Andy Schleck som ble toer i Tour de France i fjor, bak dopingmistenkte Alberto Contador, tror ikke Sastre blir den nærmeste utfordreren i åretss utgave.

Han tror at Cadel Evans, Ivan Basso eller Denis Mentsjov blir det tøffeste konkurrentene.

(NTB)