PROVOSERER: Chilensk satiremagasin vartet opp med denne forsiden. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Andres Stapff og The Clinic
PROVOSERER: Chilensk satiremagasin vartet opp med denne forsiden. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Andres Stapff og The ClinicVis mer

Satiremagasin med frekk advarsel til Messi

Før Copa America-finalen mellom Chile og Argentina.

(Dagbladet): I morgen spilles finalen i Copa America. Det er rivaelne Argentina og Chile som står på hver sin banehalvdel i det heftige finalemøtet som sparkes i gang 22.00 norsk tid.

I den anledning har det chilenske satiremagasinet The Clinic viet forsiden til stjernespiller Lionel Messi.

Med tittelen: «Vær forberedt, Messi», er det et stort bilde av den kjente Steven Spielberg-figuren E.T, med en rødlig finger. Det er den samme pekefingeren filmikonet bruker til å peke mot himmelen i den klassiske filmen.

Bakgrunnen for bildet er episoden i kvartfinalen mellom Chile og Uruguay, da Chile-forsvarer Gonzalo Jara puttet fingeren i rumpa på Edinson Cavani, i ren barnehagestil.

Utestengt Cavani tente naturlig nok på alle plugger og førte den ene hånden opp i ansiktet på Jara, som så svarte med å kaste seg teatralsk på gressmatta.

PSGs Cavani ble utvist av dommeren etter provokasjonen. Jara fikk seinere tre kampers karantene for det spesielle opptrinnet. Han går dermed også glipp av finalen i morgen.

The Clinic spinner altså videre på denne episoden før lagene barker sammen. At magasinet bruker et utenomjordisk vesen kan gjenspeile at Lionel Messi tidligere har blitt omtalt som en utenomjordisk spiller.

Gjensidig respekt Før finalen maner spillerne på begge lag hverandre til å opptre diplomatisk.

- Alle kommer til å se finalen, så det er viktig at de to lagene viser hverandre respekt, sier Chile-forsvarer Eugenio Mena.

- Dersom vi lar aggresjon og vold styre, mister vi sportens anerkjennelse. Sport handler om sunn rivalisering og å ha det moro, sier argentinas Javier Mascherano.