Sats en keeper for Solskjær

MOLDE (Dagbladet): Drillo sår større tvil rundt Ole Gunnar Solskjærs VM-kandidatur enn Dagbladet liker. Står det om den siste plassen i en VM-tropp, så må valget være enkelt for Drillo: Ut med en tredjekeeper som aldri får spille - inn med en angriper som er i stand til å avgjøre en VM-kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trist for talentfulle Espen Baardsen naturligvis, men best for Norge og Drillos.

Man trenger ikke å bedrive sannsynlighetsberegning på nivå med Drillo for å skjønne at en potensiell matchvinner vil bli langt viktigere i et VM-sluttspill enn en tredjekeeper.

Keeperproblematikken handler om følgende:

  • Drillo kan nøye seg med to keepere, og ha anledning til å hente ned en hjemmesitter hvis en av keeperne blir skadd.
  • Men han kan ikke gjøre det hvis en av keeperne blir utvist.
  • Keepermangelen oppstår den dagen førstekeeperen blir utvist, og andrekeeperen skadd.

Det har aldri skjedd på de 83 kampene Drillo har hatt ansvaret. Det skjer ikke de obligatoriske fire neste - og forhåpentligvis et par til - heller.

Da er det mer fornuftig å prioritere det som skal skje foran motsatt mål.

Mistanken

Ingen norske fotballspillere har i større grad enn Ole Gunnar Solskjær demonstrert evnen til å omsette en tilfeldig halvsjanse i et kalkulert heltreff.

Riktig nok langt oftere på Manchester United enn på Drillos, og dessverre altfor lenge mellom hver gang det siste året.

Men: Mistanken om at Solskjær er i stand til å vise sin storhet når Drillos trenger det som mest, er for sterk til at han kan utelates fra en VM-tropp.

Solskjærs andreomgang mot Belgia i mars ble for meg bekreftelsen på at han til VM:

Etter måneder med skader, middels prestasjoner og innbyttertilværelse i Manchester, fikk han omsider en omgang av Drillo.

Den benyttet han til å dytte Drillos' utlikningsmål mellom beina på den belgiske keeperen. Arrogant og iskaldt.

Et par sekunders demonstrasjon av kvaliteter Drillo fort kan lengte sårt etter når vi for eksempel stanger i en både hensynsløs og tannløs skotsk forsvarsmur, eller møter et brasiliansk lag med en helt annen motivasjon enn sist.

Da trenger vi minst av alt en tredjekeeper.

Meningsløs

Tankevirksomheten rundt antall keepere i VM-troppen har vært viktig nok. Men problemstillingen blir langt på vei meningsløs i det øyeblikket det er en spillertype som Solskjær som ligger og vipper mellom en 22. plass i troppen og langfri foran TV-skjermen.

Ikke fordi Espen Baardsen er for dårlig for en VM-tropp. Og definitivt ikke fordi Solskjær har overbevist oss om at han er god nok for en VM-tropp.

  • Men fordi Baardsen med 99 prosents sikkerhet aldri får spille et sekund i VM.
  • Fordi Solskjær har demonstrert at han har kvaliteter som var helt fraværende da Drillos bare scoret ett mål i USA-VM for fire år siden.
  • Fordi VM-troppen er temmelig spissfattig. Bare Tore André Flo og Egil Østenstad er tilbake hvis Solskjær forsvinner.
  • Og fordi VM-troppen er stor nok til å romme ett eller to spennende usikkerhetsmomenter som kan ende i alt fra fiaskoer til VM-stjerner. Vegard Heggem og Steffen Iversen er to andre i samme kategori som Solskjær.

Enkelt

Valget av Solskjær bør være enkelt for Drillo. Problemet er at det er en smule risikofylt, og Drillo har aldri vært typen som har prioritert risiko foran sikkerhet. Det bør han gjøre denne gangen.

Men det aller beste hadde vært at Solskjær selv feier all tvil til side. Jeg har en mistanke om at han gjør det i kveld. Men mistanken om at han gjør det i VM er uansett viktigere.

<B>UT MED KEEPER'N: Inn med Ole Gunnar Solskjær i VM-troppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer