Sats-medlemmer ber om utestengelse av Johaug: - Lite medmenneskelig, sier sjefen for treningskjeden

Sats Elixia-leder Bjørn Maaseide sier Johaug-saken er unik og at de derfor gjør et unntak, tross samarbeidsavtale med Antidoping Norge om dopingfrie treningssentre.

UTESTENGT: Flere Sats Elixia-medlemmer etterlyser utestengelse av Therese Johaug. Her under høringen i dopingsaken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTESTENGT: Flere Sats Elixia-medlemmer etterlyser utestengelse av Therese Johaug. Her under høringen i dopingsaken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For to uker siden skrev Sats Elixia-medlem Jens Einarsson et innlegg på Facebook-siden til Sats Elixia. Der spør han om hvorfor Therese Johaug får lov til å trene på deres sentre, selv om treningssenterkjeden er en del av Rent Senter-programmet. Et annet medlem skriver: «For å bygge oppunder ovennevnte, kan det bekreftes at dette er det mange medlemmer som lurer på».

Therese Johaug testet i fjor positivt på stoffet clostebol etter bruk av salven Trofodermin på en solforbrent leppe. Antidoping Norge la i november ned en påstand om 14 måneder utestengelse. De vurderte at det var et medisinsk behov og ikke bevis om forsettlig doping.

Til Dagbladet forteller Jens Einarsson at han reagerte da han så TV 2s dokumentar om Johaug, der et TV-team følger Johaug i tiden etter hun testet positivt. I dokumentaren vises det flere scener der Johaug trener på Sats Elixia.

- Det skjønner jeg ikke hvordan hun kan gjøre ettersom Sats Elixia har sin Rent Senter-kampanje, i samarbeid med Antidoping Norge. De jakter på andre medlemmer, derfor blir det veldig rart for meg hvorfor man skal la henne trene der, sier Einarsson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer