Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sats norsk, BSK!

VALENCIA (Dagbladet): Frode Kyvågs stjernelag har vunnet alt det har vært med på denne sesongen. Serien, NM, og i går cupvinnercupen. E-cuptriumfen er den andre på rad. Det har ingen norske lag, uansett idrett, klart før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare å gratulere. Et bedre klubblag har norsk håndball aldri hatt. Måten BSK-jentene avsluttet sesongen i går kveld på, var imponerende.

Nå ser vi fram til at dette superlaget tar et steg videre og gjør plass til flere norske spillere på de sentrale plassene. Trener Frode Kyvåg lover faktisk det når han sier:

- Vi trenger ikke nye spillere neste seong. Nå skal vi bygge videre på det høye nivået vi har nådd, og utvikle de spillerne vi har i stallen.

Anja-kritikk

BSKs bakrekke består av tre erfarne utenlandske stjerner. Bytter man, en av dem, kommer den fjerde inn, denne sesongen oftest sør-koreanske Jeong-ho Hong.

Utlendingdominansen merkes også i Bækkelagets eget miljø. Den sviktende tilskueroppslutningen i Ekeberghallen denne sesongen er et klart signal.

Ingen utenlandsk stjerne kan erstatte en ekte Bækkelagsjente, som Susann Goksør var før hun forlot klubben for to år siden. Anja Andersen er verdens beste spiller og trekker fulle hus under BSKs bortekamper. Hun prøver alt mulig for å trekke folk også til hjemmebanen på Ekeberg, men får ikke helt tak på det.

Anja har flere ganger denne sesongen kritisert BSK-publikummet for dårlig stemning i hallen. Til og med etter den første e-cupfinalen på Gjøvik var Anja skuffet over publikummet.

- Hun fikk ikke med seg det som skjedde på tribunene. Det var en fantastisk stemning i hallen, sier Frode Kyvåg unnskyldende.

Har talenter

Bortsett fra det å være på bølgelengde med fansen, vil flere norske jenter i BSKs bakre rekker være en god nyhet for landslagstrener Marit Breivik. - Det går flere år mellom hver gang det dukker opp et virkelig stort norsk talent. Men jeg påstår at vi har de to som er kommet de siste åra: Mette Ruud Johansen og Hanne Hallén.

- Bare synd at begge er langtidsskadd. Er de friske, så blir de faste størrelser på laget, sier Frode Kyvåg.

Uansett, Bækkelaget står ved en veiskille. Mellom TV2-show med utenlandske stjerner, og det å vinne publikums hjerter på hjemmebane.

- Folk glemmer fort at vi hadde 500 tilskuere i snitt med Susann og Kjersti (Grini) for fire- fem år siden, mener Frode Kyvåg.

Det er riktig, men på den tida var norsk håndball kun landslaget. Nå er klubbene kommet dit de drømte om å være: I TV- og pressens daglige lys og i aksjeselskap-business. Budsjettene til de store klubbene er ti-doblet. Det krever også bedre publikumsgrunnlag.

Og det oppnås best ved å satse norsk.