Sats på langrenn

RETT FØR OL, mens hun lå og ladet opp sammen med Raphael i den knøttlille fjellbyen Montgenevre rett over grensa til Frankrike, fortalte Liv Grete Skjelbreid Poirée meg at hun fortsatt har lyst til å prøve seg som langrennsløper. Vel, nå er tida inne.

OL BLE EN stor nedtur for Liv Grete. I alle fall resultatmessig. Hun hadde et gull i lomma på sprinten. Det glapp på siste standplass. I går var det håpløst hele veien. Skytinga ville seg ikke. Snart skal hun bestemme seg for om hun vil satse videre som skiskytter, eller legge opp. Jeg tror hun har lyst til å fortsette med idrett. Det er i alle fall det inntrykket hun gir. Men skiskyting på toppnivå er krevende for småbarnsforeldre. Trolig litt for krevende for Liv Grete. Hun sliter med samvittigheten når hun er for lenge borte fra Emma.

SOM LANGRENNSLØPER ville hun fått det litt lettere. Her er noen momenter hun kan tenke over etter at skuffelsen over OL har lagt seg litt.

 Hun trenger ikke trene så mange timer som nå. Hun slipper skytedelen.

 Reisene langrennsløperne er på, er gjennomgående kortere enn skiksytternes.

 Neste langrenns-VM går i lavlandet (Sapporo). Hun trenger ikke bruke så mye tid i høyden som hun må om hun skal være i skiskytter-VM i fjellene i Anterselva.

HAR NORSK kvinnelangrenn bruk for Liv Grete? Ja, det skulle jeg da mene. Det er vanskelig å måle nivå opp mot hverandre i to forskjellige idretter. Sjekker du på langrennstider Liv Grete har levert denne vinteren, tror jeg ikke hun ville dummet seg ut blant spesialistene. Snarere tvert i mot. Og ser du på bredden blant skøytespesialistene i norsk jentelangrenn, finner du fort ut det er plass til ei til, ikke minst med tanke på VM-stafetten neste vinter.

LIV GRETE kommer nok til å bli utsatt for et kontrollert press om å fortsette som skiskytter. Forsvinner hun, blir også det vesentligste i norske kvinne-skiskyting borte. Men jenta har levert i en årrekke, og skyldes å bli tatt på alvor når hun nå antyder at nok er nok. Det blir hun nok også.

SPENNENDE hadde det i alle fall vært, om Liv Grete hadde prøvd å treffe blink i langrennsløypa.