- Sats på meg!

LONDON (Dagbladet): - Skal du vinne penger lørdag kveld, sats på meg. Her har du fem pund, jeg skal vinne EM-kampen, om så jeg skal stjele beltet. Ole Klemetsen (28), iført liksompels fra Køben, til taxidriver Perkins (45). Team Klemetsen er i storbyen. Igjen.

Kampklare igjen også. Nå mot Clinton Woods lørdag, Wembley arena. Samme kveld som Lennox Lewis bokser for dollarmillioner i USA. Bokseverdenen er stor.

OLE OG TAXIEN: - Du har sikkert ikke hørt det før, men jeg har aldri vært i bedre form. Og denne kampen er viktigere enn de andre, denne skal jeg vinne. Jeg skal ha tilbake Europa-beltet, det er mitt, sier Ole.

TAXI-PERKINS: - Tusen takk, jeg har aldri tidligere truffet en bokser som gir meg penger så jeg kan vedde. Utrolig. Sier Perkins.

Han lover å satse ti pund på nordmannen, med adresse Stavanger City. Fem egne og de fem han fikk i gave. Fra Ole. Han som fortsatt gir Bokse-Norge et proffansikt. Med et smil, og en sydenbrun ring av sjøltillit Kampen denne helga er hans 47. etter at han ble proff i 1992. Sammen med far.

BIG-JOHN:

Vaktmester, guru, sjelesørger, far, gitarist, humorist og mister Crazy. Først en klem, et håndtrykk og så en foss av ord. Vi dukker unna en gang, to ganger. Men, nærkontakt over en kopp espresso.

- Det er ikke morsomt på samme måten nå som tidligere, det står mye på spill nå. Men, denne gangen er Ole i ekstremt god form. Det har jeg Kjell Arve Husbys ord på, jeg stoler på ham.

Du skulle sett de siste åtte ukene, forresten det ser du selv. Du får ikke en sånn kropp gratis. Det koster blod og svette. Ole har blitt utsatt for tortur, sier John Klemetsen. Roser Husby.

Legger til: Ole tåler det, han sparrer uten å bli sliten, han er konsentrert. Se på den magen, en fjellkjede, sier John og ler. Blir alvorlig: men vi tar ingenting for gitt i denne sporten.

Ole er stor

Deretter latter. Den egenskapen sitter like løst som... som en upper cut. Bra. John lurer på om norske fotballproffer i England har humor.

- Noen få, men mye penger har de.

John finter. Som en eldre bie.

- Det er stikk motsatt med oss, vi har plenty med humor og lite penger.

MOSTANDEREN: Clinton Woods. Han vant EM-tittelen fra Crawford Ashley i februar.

- Clinton er ingen ukjent bokser for oss. Ole og han har sparret sammen mer enn 100 runder. Han er god, sier John.

TRENEREN: - Ole kom til København i toppform, vi har drevet med mental trening, det er viktig for Ole. Han har alt inne. Han kan slå alle de store, men da må han være skjerpet hele tida. Er han ikke det, får han også problemer mot alle. Han har en tre-fire år på topp igjen. De skal vi benytte godt. Lørdag er første skritt mot noe stort igjen, sier trener Gregory Tilewski.

Action-filmer


Taxi-Perkins får en ny tur, opp til Notting Hill. Ole skal slappe av med lett trening, urter fra Husby, ris og kylling og film...liker god action, «Die Hard». Sier Ole Klemetsen. Som får mamma Wenche, kjæresten, brødre, søskenbarn, kompiser, sponsorer og resten av «Casa Nostra» over i dag. Dog ikke hunden Champ.

tom.stalsberg@dagbladet.no

SELVSIKKER: - Vekta er perfekt, humøret er på topp, sier Ole Klemetsen i kjent stil.