Alpin-VM 2025

Sats på Nord-Norge: Bildene som skaffer oss et nytt jubel-VM

Etter sykkelfesten i Bergen blir det lettere å samle Norge om store idrettsarrangemtenter.

DRØMME-TV: Spektakulær skilek i Narvik er Norges beste argument for å få lov til å arrangere det som regel svært økonomisk gunstige Alpin-VM. Da er det best å samle oss rundt Nord-Norges satsing på vinterturisme.
DRØMME-TV: Spektakulær skilek i Narvik er Norges beste argument for å få lov til å arrangere det som regel svært økonomisk gunstige Alpin-VM. Da er det best å samle oss rundt Nord-Norges satsing på vinterturisme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SYKKELFESTEN i Bergen blir et vendepunkt for det å hente store internasjonale mesterskap til Norge. Der to forsøk på å skaffe oss vinter-OL er ødelagt av utmattende lokaliseringsdebatter, forteller suksessen på Vestlandet at det meste i livet går bedre med litt raushet.

Når det gjelder internasjonale idrettstevner, betyr det at godene må fordeles landet rundt. I beste fall gjør det at det forventede underskuddet fra sykkel-VM 2017 blir dekket av fellesskapet, at et mulig ski-VM i Trondheim 2023 blir en nasjonal fest og at neste års skiting samler seg bak en søknad om alpin-VM i Narvik med 2025 som første mulighet.

Først da er det naturlig å komme tilbake med en ny norsk OL-søknad basert på de gamle anleggene i Lillehammer, og med en nasjonal fordeling av ishockeykamper som gjør idrettsfestene våre til et felles anliggende.

MENS Trondheim ganske sikkert vil få ski-VM enten i 2023 eller 2025, blir det adskillig vanskeligere å overbevise styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) om å gi også alpin-VM til Norge. Der trenger vi noe spesielt for å nå fram, og det tilbyr Narvik med et mildt sagt fotogent skianlegg som stuper rett ned i havet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer