-  Sats til 2007!

Etter seieren i går hevdet Lasse Kjus at neste års OL-sesong blir hans siste. Trener Martin Andersen skal lokke ham til å satse til 2007!

-  Jeg er ikke i tvil om at Lasse må satse videre etter OL. Han er så god at han har flere verdenscupseirer i seg, så et mer naturlig mål vil være VM i Åre 2007. Vi skal lage et så bra og motiverende opplegg at han ikke vil få lyst til å gi seg før det, sier skitrener Martin Andersen til Dagbladet.

Og det er nettopp dager som i sveitsiske Lenzerheide i går som kan påvirke Kjus\'ern til å endre oppfatning om riktig pensjonsalder:

Fra startnummer to suste han ned fjellsiden, og kunne spent konstatere at en etter en av favorittene ikke klarte å straffe vinnertida 1.24,09 under verdenscupavslutningen i utfor.

Nærmest var verdensmester Bode Miller, som endte 14 hundredeler bak Lasse.

-  Dette er en liten bombe. Jeg hadde en vanvittig fart. Veldig gøy. De siste konkurrentene kjørte fortere og fortere, og først helt mot slutten våget jeg å håpe på seier, sier Lasse Kjus til NTB.

At «bomba» attpåtil kom i verdenscupavslutningen setter trener Andersen pris på:

-  Nå er nedturen på Kvitfjell forrige helg allerede glemt. Det var godt å få en bekreftelse på at han fortsatt kan kjøre godt på ski. Det siste husker man best, så dette var perfekt timing, sier han.

Lasse var ikke engang sikker på om han skulle gidde å reise til Sveits.

Suverent midtparti

-  Jeg talte på knappene om jeg skulle reise eller holde meg hjemme. Jeg er glad jeg valgte å reise...

Vel i mål ristet Kjus\'ern på hodet og virket nesten skuffet over eget løp.

-  Jeg var ikke fornøyd med alle sporvalgene mine. Men mye nysnø gjorde løypa bløt. Det passet meg veldig godt. I midtpartiet tok jeg noen krappe svinger som gjorde at jeg holdt farten oppe. Jeg var også veldig aggressiv inn mot henget, smiler Kjus.

Treneren mener Kjus la grunnlaget for seieren i det krevende midtpartiet.

-  Der kjørte Lasse rett og slett mye bedre enn alle andre.

Tre bak Aamodt

Gårsdagens triumf var Kjus\'erns andre verdenscupseier denne sesongen, hans 18. totalt i karrieren, og den tiende i utfor.

Nå er Kjus bare tre seirer bak Kjetil Andre Aamodts «norske rekord» på 21. Martin Andersen ser ikke bort fra at avstanden kan kuttes enda mer i løpet av helga. I dag står Super-G, lørdag er det storslalåm, mens verdenscupsesongen avsluttes med slalåm søndag.

-  Lasse kan vinne mer, selv om det kanskje blir for mye av det gode. Uansett er jeg helt sikker på at han vil vinne renn neste sesong også, smiler skitreneren.

TRE BAK: Nå er Lasse Kjus bare tre seirer bak Kjetil Andre Aamodts «norske rekord» på 21.